Vér kell a raphez

Vágólapra másolva!
Van egy roma srác, aki már 15 éves korában rappelt - többedmagával - a színpadon. A Fekete Vonat bombaként robbant a magyar popköztudatba, két platina-, két aranylemez és 3 Arany Zsiráf díj után végül mégis eltűntek, a frontember LL Junior pedig egy évre a lehetőségek országába távozott. A VIVA Tv Sztárvár csapatával nála jártunk. Videófelvételeinkből kiderül az is, mi volt a szakítás oka, hogyan lesz a cigánynótából r'n'b sláger, és, hogy milyen egy igazi rapper ruhatára.
Vágólapra másolva!

LL Junior egy év kihagyás után tért vissza Magyarországra, ahol azóta már a második szólóalbumánál tart. A hiphop és r'n'b magyar hercege New Yorkban világot látott, zenélni és táncolni tanult, és persze tapasztalatot gyűjtött.

Az első önálló színpadra lépésekor egy majd' ötezres tömeg okozta lámpalázat kellett legyűrnie: félelmei a csúfos bukásról azonban igen hamar alaptalannak bizonyultak, mondhatni elsöprő volt a siker. Az első, de nem az utolsó energikus koncert volt ez, azóta énekelt már huszonkétezer embernek is, a legendás Orczy-kertben.

A VIVA Tv Sztárvár csapata kamerákkal és Timóval felszerelkezve indult felderíteni Junior lakását. Egészen pontosan a szüleiét, a saját lakhely ugyanis még készülőben van. Kijelenthetjük, hogy LL Junior virágok között lakik: a szüleinek virágboltja van, a lakást pedig télen-nyáron elborítják a növények.

Az előszobába lépve már-már megszokott jelenség: valamilyen gyűjtőszenvedélyről árulkodó jel fogad. Junior sapka- és kalapmániás: a hóbort pedig tökéletesen elfér az eddigi Sztárvárokban felfedezett táska-, cipő-, pillangó-, focimez-, kerámiatörpe- vagy plüssállat-gyűjtemények mellett.

A rapet nem lehet tanulni - vér kell hozzá. Junior szerint legalábbis mindenképp. Az ő vérében benne van a rap, csak énekelni és táncolni tanították. A legtöbbet Amerikában, a nagy kedvenc és példakép Michael Jackson hazájában. Jackson munkássága sokban befolyásolta a mai LL Junior hangzást és imidzst.

Apropó imidzs: az igazi rapper ruhatára tele van kalapokkal, zakókkal, bőr cuccokkal és monogrammos fellépőruhákkal. Timo be is öltözött rappernek, pózolt a kamerának is, de a rögtönzött szövegeléstől végül mégis megkímélte a tévé- és videónézőket. Volt viszont közös éneklés-gitározás, közben fény derült arra is, egy autentikus cigány nóta mennyire alkalmas r'n'b-slágerré válni a hozzáértő kezei alatt.