A netes társkeresésről IV. - a kapcsolatfelvétel

Vágólapra másolva!
Ha már fent van valamelyik - esetleg több - társkereső portálon a profilod, a netes ismerkedés legizgalmasabb része következik: a szemezgetés a többi felhasználó között. Ha elolvastad a kamu regisztrációról szóló korábbi cikkünket, könnyen kiszúrhatod azokat, akik csak szórakozásból teszik fel az adataikat a webre, egyszóval jöhetnek azok a jelentkezők, akikben legalább első pillantásra az Igazit véled megtalálni.
Vágólapra másolva!

Ha kicsit mélyebben beleásod magad a társkereső portálok kusza világába, elsőre biztos, hogy megzavarodsz attól az iszonyatos mennyiségű információtól, ami hirtelen rád zúdul. Bizony, rengeteg felhasználó adatai közül válogathatsz, és ebből az óriási méretű halmazból kiszúrni azt a valakit, akit neked teremtett a sors, legalább olyan nehéz, mint egy tűt megtalálni a szénakazalban.

Éppen ezért nem érdemes mindent feltenni egy lapra - azaz egyetlen jelöltre - a netes ismerkedés egyik legnagyobb előnye, hogy itt több vasat is tarthatsz egyszerre a tűzben, nem kell, hogy emiatt lelkiismeret-furdalásod legyen, mint mondjuk a való életben. A kezdetekben érdemes az egész ismerkedést játékosan felfogni, mintha egy jó hangulatú házibuliban sodródnál egyik társaságból a másikba.

Ha találsz egy olyan felhasználót, akiről az adatlapja alapján többet is szívesen megtudnál, ne hezitálj, dobj neki azonnal egy e-mailt. Ezen nem érdemes túl sokat gondolkodni, ne ragadj le a részleteknél, egy idegennek idegenként levelet küldeni mindenkinek kicsit kényelmetlen érzés. Éppen ezért nem is kell túlzottan személyes hangot megütnöd, elég, ha megpróbálsz pár sorban valami olyat írni magadról, amiről úgy gondolod: felkeltheti a másik érdeklődését.

Az őszinteség itt is - mint mindig - a legkifizetődőbb eszköz, azaz ne kezdj bele egy többoldalas szerelmeslevélbe arról, hogy mennyire úgy érzed, végre megtaláltad életed értelmét, hiszen egyelőre csak egy személytelen adatlaphoz szólsz, és ezt nyilvánvalóan az is tudja, akinek az e-mailt küldöd. Elég tehát annyi, hogy a feltöltött adatai alapján szimpatikusnak találod, és szívesen hallanál róla többet.

Persze ez sem olyan egyszerű, hiszen a lányok jellemzően naponta több tucat hasonló emailt kapnak, és ezek közül szelektálniuk kell. Úgyhogy ebbe a pár bemutatkozó sorba feltétlenül rejts bele valami személyeset, valami olyat, amik kifejezetten rád jellemző. Nem kell itt sem mélyen feltárulkozó önvallomásra gondolnod. Bőven megteszi, ha megírod, hogy hozzá hasonlóan téged is érdekel például a sárkányeregetés vagy bármilyen olyan dolog, amiről az adatlapja alapján tudod, hogy fontos számára.

Ha viszont lány létedre te veszed fel először a kapcsolatot egy fiúval, mindenképpen könnyebb a helyzeted. Mivel a lányok rendszerint kevésbé kezdeményezőek - bár mostanában egyre inkább - lépésed minimum szokatlan lesz a másik számára, és hacsak nem írsz valami elképesztően nagy marhaságot, a választottad már csak kíváncsiságból is válaszolni fog.

Ha kezdeményezésedre érkezik válasz, akkor az annak a jele, hogy sikerült valamennyire felkeltened a másik érdeklődését, legalábbis vette a fáradságot, hogy leüljön a gépe elé és pötyögjön számodra néhány sort.

Ne vonj le következtetéseket abból, hogy ha csak néhány nap vagy akár hét múlva jelentkezik a választottad, hiszen nem tudhatod, hogy miért késett ennyit a válasszal. Lehet, hogy sürgősen külföldre kellett utaznia, vagy elfelejtette a belépéshez szükséges jelszavát, egyszóval millió oka lehet annak, hogy csak később válaszolt. A nyitottságodat mindig őrizd meg, senki sem szeretne olyasvalakivel megismerkedni, aki már az elején vádaskodásba kezd.

Forrás: ==
Forrás: ==

Ha túl vagytok már az első levélváltáson, akkor szépen lassan érdemes egyre személyesebb hangot megütnöd. Ezt teheted úgy is, hogy kedvesen, érdeklődve kérdezősködsz - semmiképpen ne faggatózz - hiszen egy kérdésre válaszolva sokkal könnyebb magunkról írni, mint csak úgy bele az ismeretlenbe. Ha ő is érdeklődik irántad, válaszaidban legyél könnyed, szórakoztató, hiszen ha a másik csak egy picit is elmosolyodik azon, amit írtál, akkor biztos, hogy a következő leveledet is várni fogja.

A személyes találkozást nem érdemes túlzottan elnyújtani, hiszen ha már régóta leveleztek egymással, könnyen kialakulhat bennetek egy olyan kép a másikról, amely az internetes kapcsolatotok alapján helytálló, a valóságtól azonban mégis távol áll. Ne felejtsd el, hogy te sem vagy feltétlenül egy élő beszélgetés során olyan, mint amikor a billentyűzetet püfölöd, úgyhogy levelezőtársaddal ne várjátok meg azt a pontot, amikor már úgy érzitek, mindent tudtok a másikról.

Túl korán sem érdemes azonban találkoznotok, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a jól indult levelezés egy kínos, hosszú hallgatásokkal teli randiba torkollik. Ha van már jó pár olyan közös témátok, melyekről úgy érzed, hogy el tudtok kötetlenül dumálni, akkor eljött az első találkozás ideje.