Különös házasság

Vágólapra másolva!
Mi a teendő, ha hirtelen úgy érezzük, családunkat megszállta a Gonosz? Valamelyik - lehetőleg kiskorú - rokonunkat gyorsan össze kell házasítani egy kutyakölyökkel.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Esküvőre készítik a menyasszonyt

Bonjh Gope, egy kelet-indiai törzsi pap legalábbis erre a módszerre esküszik rontás esetén. A sámán nemrégiben egy négyéves kisfiút és egy kutyakölyköt vezetett az oltár elé, annak reményében, hogy frigyük végre nyugalmat hoz a fíú családja számára, melyet mostanában valamely gonosz hatalom tart állandó rettegésben. A házasságot, ahogy illik, világraszóló lakodalommal ünnepelték meg: a három napon át tartó lagzin töméntelen mennyiségű házisört és helyi jellegzetességet szolgáltak fel a friss "házaspár" tiszteletére.

A fiú apja semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy gyermekét egy kutyakölyökhöz adta hozzá, hiszen, mint mondta, idén már négy hasonló házasság született a környéken. Bizony sokat kísért a Gonosz mostanság Kelet-Indiában. Abban mindenesetre biztosak lehetünk, hogy a különös frigy kapcsán végre az állatvédő szervezetek és az emberjogi aktivisták is azonos álláspontra helyezkednek majd.