Veszélyben a Nürburgring jövője

Vágólapra másolva!
A világ egyik legismertebb aszfaltcsíkját üzemeltető társaság eladósodott, így veszélybe kerülhet a legendás versenypálya.
Vágólapra másolva!

Az 1925 és 1927 között épített, 20,8 kilométeres versenypálya eredeti szakaszán jelenleg különböző klub- és hosszú távú versenyeket rendeznek, máskor pedig az autógyártók tesztelik sportos modelljeiket a "Zöld Pokolban". Üzemeltetése közben azonban több mint félmilliárd eurós adósságot halmoztak fel, mert a pályát az államtól átvevő magánbefektetők túlméretezett szállodakomplexumot, háromezer fős fedett arénát, bevásárlóközpontot, múzeumot és hullámvasutat építettek, pedig csak több parkolóra és megfelelő karbantartásra lett volna szükség. A bevásárlóközpont és a szálloda üresen kong, a főépületből ki-be járó hullámvasút pedig még mindig nem üzemel, pedig már több mint egy éve kész a sínje. Mint kiderült, az üzemeletetők az utóbbi években folyamatosan hamis számokat hoztak nyilvánosságra a látogatottságról, a fizető nézők száma ennek csupán a töredéke volt. Az építkezéseket pedig a hamis számokra alapozták.

Forrás: [origo]

Jelenleg nem látszik biztosítottnak a Nordschleife jövője, megszűnésével az autózás történetének egyik fontos része válna semmivé, nélküle szegényebb lenne az autós világ. Elképzelhető, hogy hamarosan megemelik a pályahasználat díjait, vagy az is, hogy csak szállodai szobafoglalással engedik a magánembereket a pályára.

A Nürburgring megmentéséért az egyik legnagyobb ismerője, a versenyző Sabine Schmitz kampányol, és a Facebookon is létrehoztak egy profilt a pálya szimpatizánsai számára.