Kiderült, hogy mennyibe kerülnek a több mint 1000 lóerős Teslák Magyarországon

Tesla Model S
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megkezdődött a Model S Plaid és a Model X Plaid forgalmazása nálunk.
Vágólapra másolva!
Tesla Model S Plaid Forrás: Tesla

A Plaid messze a leglényegesebb frissítés, amit a 2012-ben bemutatott Model S-en és a 2015-ben bemutatott Model X-en végrehajtott a Tesla: megújult, jobb minőségű belső terek, hűtési rendszerek, elektronikák, futóművek jellemzik a ráncfelvarrás utáni modelleket. Javult továbbá a gyártási minőség, csökkent a tömeg, frissebb lett a dizájn, és mindenekelőtt megjelent a csúcsverziókban az új, három motoros Plaid hajtáslánc, amely akár 1020 lóerőt is képes bizonyos ideig leadni.

Rendelhető a felső karima nélküli Yoke kormány is Forrás: Tesla

Az alapáron 58 203 900 forintba kerülő Model S Plaid így a hipersportkocsik menetteljesítményét nyújtja:

0-100 km/h-ra 2,1 másodperc alatt gyorsul fel (ezzel rekorder a szériaautók között),

a végsebessége pedig 322 km/h. Akár 600 km-t is képes megtenni egy töltéssel, de ez természetesen erősen függ a vezetési stílustól. Ezzel az elektromos sportszedánnal akár gyorsulási versenyeken is eredményesen lehet szerepelni, mivel a klasszikus negyed mérföldes távot álló helyzetből mindössze 9,23 másodperc alatt teljesíti (ennyi idő alatt 250 km/h-ra gyorsul fel).

Tesla Model X Forrás: Tesla

Csak kicsit lassabb a szedánnál a hétszemélyes SUV verzió, a szárnyas hátsó ajtajairól elhíresült

Model X Plaid, amely extrák nélkül 59 646 900 forintba kerül.

2,45 tonnás tömege ellenére 2,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/h-ra. Mivel rosszabb a légellenállása (cw 0,24 a 0,208-cal szemben), mint a Model S-nek, a tulajdonosoknak meg kell elégednie a 262 km/h-s végsebességgel és az 528 km-es hatótávval.