Vágólapra másolva!
Vajon milyen autómárkákat és típusokat kedvelnek az interneten keresők? Ennek jártunk utána a [vizsla24]-be érkezett találatokat vizsgálva.
Vágólapra másolva!

A válasz egyértelmű: Ferrari. Az elmúlt napokban ez az autómárka volt a legnépszerűbb a keresők között: a Ferrari szót annyiszor gépelték be, mint például Britney Spearsét, vagy a népszerű sorozatot, a Csacska angyalt. A Ferrari a héten így bekerült a legkeresettebb szavak harmincas toplistájába.

Az autómárkákat tekintve az ezüstérmet a Lada szerezte meg, a dobogó harmadik fokát pedig az Opel. A típusok top10-es rangsora a következőképp alakult:

Összehasonlításképp: tavaly a Suzuki volt a legkeresettebb márka, míg a Ferrari az ötödik helyen végzett. A Ford keresettsége a tavalyi évhez képest egyelőre visszaesett, nem úgy, mint a Hondáé. A Trabant, a Ford és a Skoda épphogy nem került be a listába, míg tavaly az erős középmezőnyben végeztek.

De még semmi nem dőlt el, év végéig sokat változhat a sorrend.

Utánajártunk annak is, néhány márkán belül melyek a kedvelt típusok. Íme:

Opel

Vectra
Corsa
Omega
Astra
Kadett

Suzuki

Ignis
Swift
Alto
Maruti
Vagon R+

Toyota

Carina
Previa
Supra
Land Cruiser
Celica


Peugeot

207
907
206
406
405

Renault

Espace
Magnum
Thalia
Clio
Kangoo

Ford

Capri
Mustang
Focus
Sierra
Fiesta



Ha a témával kapcsolatos általánosabb kereséseket nézzük, az abszolút sláger a használtautó. Kétszer annyian kerestek rá, mint az utána következő tuningra. A tízes autós lista tehát:

1. használtautó
2. autótuning
3. autó
4. autóalkatrész
5. autóbontó
6. autópálya
7. autókölcsönzés
8. autókereskedés
9. autóbalesetek
10. autóklub

Változtatni akarok a sorrenden!