Prost és Mansell ismét egymás ellen

Vágólapra másolva!
Alain Prost és Nigel Mansell megint szerelést húz, versenyautóba ül és visszatér a pályára.
Vágólapra másolva!

Ez a szinte hihetetlen hír járja be kedd óta a világsajtót, és még csak nem is pletyka. Nemcsak Prost és Mansell, hanem Emerson Fittipaldi, Jody Scheckter és Mick Doohan is autóba ül, ők öten összesen 13 világbajnoki címet szereztek, 779 Grand Prix-n indultak és bár már nem aktív versenyzők, még mindig megdobogtatják az igazi autó- és motorsport-rajongók szívét. Hogy Doohan nem négy keréken száguldva nyerte a világbajnoki futamokat, köztük az elsőt a Hungaroringen? Nos, ez sem akadályozza meg abban, hogy másik négy társával együtt autóval elinduljon a Norisringen, a "Legendák versenyén", mint az egyik legenda.

Igaz, ezek az egykori világklasszisok csak erre az egyetlen versenyre térnek vissza, és 500 lóerős DTM-autókban próbálják ki magukat. Egymás ellen fognak versenyezni, bár arról nem érkezett hír, hogyan osztoznak majd a DTM három gyártójának járgányain. Úgy tűnik, mindet kipróbálja mindegyikük, azaz mennek majd Audival, Mercedesszel és Opellel is. A nem mindennapi eseményre most szombaton kerül sor a Német Túraautó Bajnokság időmérő edzését követő, úgynevezett "Super-Pole" után, körülbelül 18.10-kor. Ezt azoknak érdemes megjegyeznie, akik nézni tudják az eseményt élőben közvetítő ARD adását.

S hogy mindezt miért? Jótékony célból. A viadalra összejött 500 ezer euró, Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke szerint ez mindenkinek jó: akiknek a pénz jut, a DTM-nek, és az autósportnak is. Hans Werner, a DTM vezetője is örömködött, különösen annak örült, hogy a sztárok nem kérették magukat, és elsőre elfogadták a felkérést. És nemcsak elfogadták, hanem komolyan is veszik.

Prost például pár napja elutazott Oscherslebenbe, ahol intenzíven ismerkedett a DTM-autókkal. A szemtanúk szerint az 50 éves "Professzor" semmit sem felejtett, ő maga pedig azt nyilatkozta, hogy remekül érezte magát a pályán. A másik négy klasszis a versenyük előtti pénteken kap lehetőséget a gyakorlásra.