Häkkinen a DTM-mel kacérkodik

Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint elképzelhető, hogy Mika Häkkinen a német túraautó-bajnokságban (DTM) tér vissza a versenysportba.
Vágólapra másolva!

Emanuele Pirro, Bernd Schneider, Heinz-Harald Frentzen és Jean Alesi után újabb volt Forma-1-es sztár csatlakozhat a DTM mezőnyéhez, Mika Häkkinen kedden és szerdán már tesztelte is a Mercedes versenygépét a Lausitzringen. A finn egyelőre nem kívánt nyilatkozni terveiről, a stuttgarti gyár azonban - elsősorban marketingszempontok, de természetesen tudása miatt is - nagyon szívesen látná a csapatban.

Häkkinen nem először ült túraautó volánja mögött, 2001 júliusában már kipróbálta a Mercedest. "Nagyszerű élmény volt, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam" - mondta három évvel ezelőtt. "A CLK-t fantasztikus érzés vezetni, remekül viselkedett, sokkalta jóindulatúbb, mint egy Forma-1-es gép." A 36 esztendős versenyző próbálkozott idén a száguldó cirkuszba való visszatéréssel is, ám hosszas gondolkodás után Sir Frank Williams és David Richards (BAR) is úgy döntött, nem tart igényt szolgálataira.

Häkkinen korábbi F1-es főnöke, a Mercedes sportigazgatója nem tulajdonít különösebb jelentőséget a tesztnek. "Mika már régóta figyeli a DTM-et, korábban többször is beszéltünk arról, hogy valamikor kipróbálja új C-osztályos autónkat" - nyilatkozta Norbert Haug. "Ebben az évben a sorozat igazi rajongója lett, tévén figyelte a futamokat, így felajánlottuk neki a mostani lehetőséget, amellyel gondolkodás nélkül élt is. Arról viszont - egyelőre - nem esett szó, hogy versenyeken is indulna, mindenesetre tempójából semmit sem veszített."