Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az a független sajtó, amit a baloldal fizet

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
Szabó Tímea meglepően őszintén mesélt arról, hogyan pénzeli a Telexet.
Vágólapra másolva!

2023. április 3., a hűvös idő ellenére szép emlékek, egy évvel ezelőtt hatalmas jobboldali győzelem. Erről szerettem volna a baloldali politikusokat kérdezni, illetve arról, hogy egy év elteltével még rosszabbul állnak, mint tavaly. Cinikusan írhatnám, hogy „mi a titkuk?”

Első körben ezt is kérdeztem Szabó Tímeától, amikor – szokásához híven – elkezdett személyeskedni, hogy én nem vagyok riporter meg lényegében ember sem, ekkor közbeszúrtam, hogyha én nem vagyok újságíró, akkor ki az és mi a „független sajtó”?

Erre rávágta, hogy a Telex, amit – most kell figyelni – ő is támogat. Tehát egy olyan lap a „független sajtó”, amit egy baloldali politikus finanszíroz.

Nyilván eddig is tudtuk, hogy a Telex minden, csak nem független, az viszont újdonság, hogy Szabó Tímea ennyire őszintén beszél arról, hogy ezt ők fizetik.

A Telex egyébként abban is hasonlít a baloldalra, hogy mindkettőt az Egyesült Államokból finanszírozzák. Külön érdekesség, hogy könnyen előfordulhat, hogy Szabó Tímea ugyanabból az amerikai dollárból ad pénzt, amit egyébként is kap a Telex. Ezeknél nem lehet ezt biztosan tudni.

Független-objektív sajtó, amit a baloldal fizet. Ez tényleg a világ vicce.

És a legszebb az egészben, hogy ezek adják elő magukat a szakmának.

A Telex a baloldal egyik legfontosabb kampányeszköze. Hogy úgy működik, ahogy?! Ebből ennyit lehet kihozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről