Újabb részletek derültek ki a rákkal küzdő Tompos Kátya állapotáról

Tompos Kátya
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, Tompos Kátya ritka daganatos megbetegedéssel küzd, amit hosszú évek óta titkolt, most azonban kénytelen volt nyilvánosságra hozni az állapotát. Barátai segítségét kérte a továbbiakban, hiszen egyedül nem tud megküzdeni a kialakult helyzettel. Egy hozzá közelálló személy elárulta, milyen állapotban van most a színésznő.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, ritka daganatos megbetegedéssel küzd a 41 éves Tompos Kátya, aki régóta próbál meggyógyulni, de egyelőre nem sok sikerrel. Ezért kollégái és barátai segítséget kérte, akik a nyilvánossághoz fordultak, hiszen ritka helyzet állt elő, amit egyedül nem tud megoldani a súlyos állapotban lévő színésznő.

Tompos Kátya
Fotó: Mudra László - Origo

Apáti Bence, magyar balett-táncos és publicista tette közzé a következő üzenetet.

Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség - a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte.

Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget" - írta Apáti, aki azt is elárulta, hogy több kollégája is összefogott a színésznőért, akik egy jótékonysági gálát szerveznek, melynek teljes bevételét Tompos kezelésére fordítják majd.

Most Hrutka Róbert zenész is megszólalt a beteg színésznő jelenlegi állapotáról.

Ilyen apró vágyak vannak az életében. Olvas, nem mozoghat annyit, ha valahova elmegy, akkor nagyon elfárad.

Úgyhogy erőt kell gyűjtenie, fel kellene szednie súlyt. Ez mind kell ahhoz, hogy a szervezete beindítsa ezt a folyamatot" - idézi a Bors Hrutka szavait, aki gyakran beszél Tompos Kátyával, akiről kiderült, hogy evési nehézségei is vannak, nincs túl jó állapotban. 

Tompos Kátya
Ritka betegséggel küzd, nincs túl jó állapotban a 41 éves Tompos Kátya
Fotó: Mudra László - Origo

A zenész azt is elárulta, hogy a színésznő betegségét azért ilyen nehéz kezelni, mert nincs egy olyan gócpontja, amit sugárkezeléssel vagy kemoterápiával eredményesen lehetne kezelni, ezért is vannak ilyen nehéz helyzetben. Ebben az esetben csak az a megoldás, ha olyan módszerrel kezelik, ami megtanítja az immunrendszerét arra, hogy ő maga győzze le a rákot.