Durván alulteljesít az Apple csodakütyüje

apple vision pro headset ar vr fejsisak
Virtuális valóságos és kiterjesztett valóságos módban is használható Apple Vision Pro
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
A várt mennyiségnek talán a felét képes lesz idén értékesíteni belőle.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen értesülésekkel állt elő az Apple ügyeiben jól tájékozott Ming-Chi Kuo piacelemző, állítása szerint a vállalat drámaian csökkentette a 3500 dollárért jelenleg csak az Egyesült Államokban kapható Vision Pro virtuális- és kiterjesztett valóságos headsetéből legyártandó mennyiséget. Mindezt annak ellenére, hogy a várakozások szerint a belátható jövőben további piacokon válhat hivatalosan elérhetővé a termék.

Kuo forrásai szerint az Apple idén olyan 700-800 ezer darabot kívánt eladni a már műtétet is segített Vision Próból, ami nem kevés a rendkívüli árát és a rétegtermék jellegét tekintve. A becslés túlságosan ambiciózusnak bizonyult, a cég most már csak 400-450 ezer darabra tippeli az idei értékesítést, így kénytelen volt drámaian visszavenni a legyártandó darabszámot.

Ezzel együtt a források szerint a vállalat újragondolja a headset jövőjét is, az sem lehetetlen, hogy 2025 utánra tolhatja a jóval olcsóbb utódjának piacra dobását.

További rossz hír az Apple számára, hogy a Meta bármely hardvergyártó számára elérhetővé tette a Quest headsetein futó operációs rendszert és szoftveres ökoszisztémát, az Asus és a Lenovo fognak elsőként a technológiát használó fejsisakokat piacra dobni.

A Meta lépésével nagyon megváltozhat az AR/VR fejsisakok piaca, funkcionalitás mellett árban és minőségben is izzasztóvá válhat a konkurencia az Apple számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!