Íme Európa legolcsóbb és legszebb kempingje

Vágólapra másolva!
A kempingezés nagyszerű módja lehet a családi nyaralásnak, de sajnos sokszor a szeszélyes időjárás gyakran hagy kívánnivalót maga után. Ezért nem meglepő, hogy sokszor naposabb éghajlatra vágyunk - és a jó hír az, hogy külföldön is rengeteg olcsó lehetőség van.
Vágólapra másolva!

A jó idő közeledtével egyre nagyobb a vágy, hogy egy csendes, nyugodt helyen, távol a város nyüzsgésétől és a minden napi gondoktól hangolódjunk a tavaszra és a nyári őrületre. Ilyenkor jól esik a természetben tölteni az időt - kirándulni, felfedezni a körülöttünk elterülő mesés tájat. A kempingezés - egyedül vagy társasággal - kiválóan ötvözi mindezeket - és nem kell vagyonokat fizetnünk mindehhez.

A Pitchup.com kempingezési weboldal ugyanis arról számolt be, hogy az előző évhez képest Európa-szerte megugrott a foglalások száma, különösen Portugália és Spanyolország bizonyult népszerűnek. Ha azonban a legolcsóbb országot keresi, akkor Németországot kell szem előtt tartani.

A kép csak illusztráció!

A kemping, faház vagy egyéb szálláshelyek két felnőtt részére Németországban a legalacsonyabb, körülbelül 15 000 forint/éjszaka, akár a bajor Alpokba, a Fekete-erdőbe vagy a Balti-tenger partvidékére tervezünk kirándulást. Ezt szorosan követte Szlovénia, mindössze 21 000 forint éjszakánként, Belgium 21 300 forint, Franciaország 21 500 forint és Portugália 22 000 forint éjszakánként.

A portugáliai nyaralások szintén emelkedőben vannak, és nem csak a kedvező árú üdülések miatt; a Pitchup szerint "jelentős növekedést" tapasztaltak a foglalások terén a hihetetlen strandjairól, élénk városairól és természeti parkjairól híres ország. További népszerű kempingcélpontok 2024-ben Ausztria, Spanyolország, Németország és Belgium, ahol szintén fellendült a foglalások száma.

A természetben való elmerülés és a távoli életmód valóban pozitív hatással van a mentális jólétre. De mindezt a lenyűgöző tájakról, a meleg időjárásról és a gazdag kultúráról ismert országokban tenni a családoktól és pároktól kezdve a barátokon át az egyedül utazókig mindenkinek igazán egyedülálló élményt nyújt, lehetővé téve az utazók számára, hogy a költségvetésükön belül maradva még többet fedezzenek fel Európából.

Hazánkban is is gyönyörű kempingekben szállhatunk meg. Balatonfüreden 2023-ban díjat nyert a kemping üdülő nemzetközi szavazatok alapján. Tiszadadán a kempingtől nem messze található a strand, a Mátrában pedig 4 csillagos hotelként várja látogatóit a kemping, pár száz méterre az Oxygen Adrenalin Parktól.

Forrás: Mirror