Vágólapra másolva!
Három magyar is részt vesz Indiában a második alkalommal megrendezendő hegyikerékpár-versenyen október 5. és 14. között.

Tavaly rendeztek először mountainbike-versenyt India északi részén a Himalájában, azt egy magyar, az idén is induló Szentmiklósi Norbert nyerte meg. Barátjával, Baki Ádámmal vett részt a megmérettetésen, aki főleg azért ment el, hogy képeket és cikkeket készítsen.

Baki Ádám nem akart nyerni, de látta, hogy barátjának jó esélyei vannak. Ádám elmondása szerint Indiában szinte ismeretlen a hegyi kerékpározás, a helyi versenyzők között voltak, akik olyan kerékpárral indultak neki a 650 kilométeres, az útba eső hegyeket számítva összesen 14 ezer méter szintemelkedésű távnak, amilyennel ő még Budapesten sem merne közlekedni.

Ettől függetlenül persze nem gyerekjáték megnyerni a versenyt. Egy napon belül akár 20 fok hőmérsékletváltozást is ki kell bírniuk, miközben időre kell teljesíteniük a távot.

A hőmérséklet egyébként nem esik plusz 10 fok alá, a hó nem jellemző.

"A többi hasonló maratontól annyiban tér el ez a verseny, hogy az egyes napok időméréses és transzfer szakaszokból álltak össze" - írta Ádám a tavalyi túra után megjelent cikkében. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy volt olyan nap, amikor kedvükre bringázhattak, készíthettek képeket a tájról, és volt olyan, amikor időre kellett teljesíteni a távot, és nagy "csatákat" vívtak a többi résztvevővel.

A versenyzők helyzetét az könnyíti, hogy a szervezőkaz ételt, italt és az egyéb felszerelési dolgokat szállítják, így a résztvevőknek nem kell sok holmit magukkal vinniük a terepre.

A magyar csapat idei résztvevői: Erdős Bálint, Baki Ádám és Szentmiklósi Norbert, az utóbbi versenyző határozott céllal megy: nyerni szeretne idén is - árulta el Baki Ádám.

A megmérettetésre nem készülnek különösebben, több mint 10 éve sportolnak, mindhármuk hobbija a kerékpározás, és hetente körülbelül 400 kilométert tesznek meg.

A mindennapokban használt mountain bike-kal indulnak, olyannal, amelyik erős, kényelmes és persze meg lehet vele nyerni a versenyt.