Cikkünk folyamatosan frissül
A férfipóló-válogatott egy rendhagyó, bemikrofonozott meccsen győzte le az Egyesült Államokat. Senki sem várta a Bolognába igazoló Ibsont, Mourinho nem szólt a csapatához a ManCity legyőzése közben, hivatalossá vált Erdei ellenfele, Michelisz Norbert börtönben járt. Percről percre a sportvilág keddi eseményeit!
09:00
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Káosz a Bolognánál

Nem sikerült túl jól a Bolognába szerződött Ibson érkezése, a Corinthianstól megszerzett 30 éves brazil középpályást senki nem fogadta a reptéren. A klub elnöke, Albano Guaraldi kellőképpen bepöccent, és négy embert is felfüggesztett az állásából, a főtitkár, a kommunikációs menedzser, a technikai vezető és az egyik marketinges ellen is vizsgálat indult.

A helyzetet fokozza, hogy a szurkolók viselkedése miatt a tiszteletbeli elnök Gianni Morandi és az alelnök Pavignani is benyújtotta lemondását, erről kedden fog tárgyalni a klub.

09:10
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Mourinho dilinyós utasítása

A Chelsea-t irányító José Mourinho egészen különleges gesztusokkal magyarázta el az egyik focistájának, hogy mire figyeljen a ManCity 1-0-s legyőzését hozó rangadón.

09:18
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Nálunk debütál a beszélő bíró

Kedd este a Komjád-uszodában az USA-val csap össze a világbajnok férfivízilabda-válogatottunk. A találkozón mutatkozik be a sportág egyik magyar újítása: a nézők a hangosbemondón keresztül azonnal meg fogják tudni egy-egy fontosabb bírói döntés okát. A pólómeccset a tévében is követhetjük, a további keddi közvetítéseket itt olvashatják.

09:32
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Töménytelen pénz tűnt el Szocsiban

Géczi Gábor, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) docense elemzésében kifejtette, a szocsi téli olimpia költségeit nagyjából 30 százalékkal emelte meg a korrupció. A munkák kiadásánál visszacsúsztatott összegek nélkül 50 milliárd helyett 30-35 milliárd dollárnál állt volna meg a büdzsé, ez azt jelenti, hogy 15-20 milliárd dollár (mintegy 3500-4600 ezer milliárd forint) tűnt el a beruházásoknál.

A szakember az MTI-nek azt is kifejtette, hogy mivel a tengerparti város eredetileg egy szubtrópusi klímájú üdülőhely, téli olimpiára alkalmas létesítmények nélkül, mindent az alapoktól kellett létrehozni az oroszoknak. "Ez egy grandiózus terv az orosz vezetés részéről, ugyanis a közeli hegyeket eddig nem használták sportcélokra.

A megtérülésről Géczi Gábor azt mondta, gazdaságilag ez csak nagyon hosszú távon várható.

 

 

 

09:51
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

NS: Németh András lesz a kapitány

A keddi Nemzeti Sport a címlapján közli, hogy Németh András lesz a vasárnap elhunyt Karl Erik Böhn utódja a nőikézilabda-válogatott kispadján. A lap azt írja, több forrásból is úgy értesültek, hogy a csapatot korábban kétszer is irányító szakember lesz a befutó, érkezését a hét második felében jelentik be.

Bár a szövetség elnöksége nem hozta nyilvánosságra, hogy kikkel tárgyal, az Origo már korábban megírta, a két legesélyesebb a világbajnok francia szakember, Olivier Krumbholz, valamint a Fradi és a Hypo korábbi sikeredzője, Németh András.

10:06
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Vétó lesz a vége Pintér összetartásainak

A korábban 50-szeres válogatott Bognár György az NSO TV-nek adott interjúban elmondta, bár érthetőnek tartja Pintér Attila összetartásait a fociválogatottnál, ezeket előbb-utóbb meg fogják unni a klubok. "A Fradi már jelezte, hogy új edzője van, nem engedheti el a játékosait, legközelebb a Diósgyőr fogja ezt kérni, aztán az MTK... meg fogják vétózni ezt a hétfőnkénti összejövetelt."

10:18
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Kedden temetik Böhnt

Jövő kedden helyezik végső nyugalomra Karl Erik Böhnt. A magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányát szülővárosában, a norvégiai Sandefjordban búcsúztatják. A gyászszertartáson az MKSZ képviseletében Vetési Iván elnök és Siti Beáta másodedző lesz jelen.

10:38
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Böhn figuráját bevetik a temetésen

Karl Erik Böhn még tavaly februárban megadta, hogy kik és milyen elosztásban vigyék a koporsóját. A norvég VG azt írja, a jövő keddi szertartást ennek megfelelően rendezik. A szakember az ábrán a hat legjobb barátját jelölte meg.

A barátok egyike Petter Kjaernes a norvég lapnak elmondta, a Böhn halála után még eltöltött mellette valamennyi időt: "Úgy éreztem, hogy még akkor is kommunikálok vele valamilyen módon." Kjaernes együtt nőtt fel Böhnnel Sandefjordban, és nem csak ez volt bennük közös. "A halála előtt rengeteget beszélgettünk arról, hogy mennyire hasonlóak vagyunk, még a külsőnket tekintve is. Sok közös sztorink volt, és nem csupán a kézilabdában."

11:02
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Sarokkal kapásból a hosszú felsőbe

Zseniális góllal szépített az Osasunába a hajrában becserélt Oriol Riera a Villarreal ellen. A 27 éves csatár egy jobbról belőtt labdát varázsolt a kapuba, csapata ezzel együtt 3-1-re kikapott.

11:23
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Elmaradt Mourinho fojtogatása

A BBC-n megjelent elemzésében Robbie Savage brilliánsnak minősítette José Mourinhónak a ManCity elleni győztes taktikáját. "A Chelsea teljes mértékben kontrollálta a meccset, és tökélyre vitte a tervét" - írta Derby County 39 éves focistája. "Mourinho túlgondolkodta Pellegrinit, a Chelsea pedig túlfocizta a ManCityt."

"Arra számítottam, hogy Mourinho leparkol a csapatbusszal, és elkezdi fojtogatni a Cityt, hogy meggyilkolja a játékot" - ismerte el a walesi. "Ehhez képest kezdettől fogva rengeteg támadó elem volt a taktikájában." Savage hangsúlyozta, a ManCity eddig százszázalékos volt otthon, a legtöbb rúgott góllal. "Hétfőn azonban úgy tűnt, el sem hiszik, hogy be tudnak találni."

11:40
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Vettel nézőtaszító

Tíz százalékkal (50 millióval) esett a Forma-1-es vébé globális nézettsége 2013-ban, az előző évhez viszonyítva. A hivatalos beszámoló szerint a hanyatlás oka Sebastian Vettel egyeduralma. A Red Bull német pilótája zsinórban negyedszer lett világbajnok.

2011-ben 515 millió, 2012-ben 500 millió, 2013-ban 450 millió nézőt mértek.

11:55
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Berkié a leggyönyörűbb baba

Megszületett Berki Krisztián kislánya, Lia. „Az életem mostantól örökre megváltozik" - mondta az olimpiai bajnok tornász, hozzátéve, hogy a gyereke a leggyönyörűbb baba a földön. A londoni aranyérmes kislánya két hete, január 22-én született 54 centivel és 2900 grammal. (forrás: Felix Promotion)

12:15
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

A masszőr verette meg a ManCityt

José Mourinho a Manchester City 1-0-s legyőzése után elárulta, hogy a rangadón már csak a masszőr, Billy McCulloch beszélt a Chelsea játékosaival. "Én utoljára az ebédnél szóltam hozzájuk, Billy beszélt velük, komolyan mondom!" - bizonygatta a portugál. "Úgy kiabált a skót akcentusával, hogy én abból semmit nem értettem, de a játékosok megtapsolták, tehát ők valószínűleg vették az adást" - mondta Mourinho, fantasztikusnak titulálva a skót munkatársát.

12:45
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

A Ferrari miatt jött a duplázós szabály

Bernie Ecclestone állítja, a Ferrari gyenge teljesítménye miatt vezették be a pontduplázás szabályát a Forma-1-ben. A nagy vihart kavaró szabállyal az olasz istállót akarták segíteni a Red Bull elleni harcban. „Ha azt tennétek, amit kell, nem lenne szükségünk ilyesmire” - mondta állítólag egy korábbi beszélgetésben a 83 éves üzletember a Ferrari-elnök Montezemolónak.

A szabály lényege, hogy az év utolsó futamán a konstruktőrök és a versenyzők is dupla pontot kapnak, hogy minél tovább nyitott maradjon a vb.

13:04
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Végleges, hogy kivel bokszol Erdei

Hivatalossá vált, hogy Erdei Zsolt a grúz Salva Jomardasvili ellen bokszol március 8-án. Kecskeméten a WBO betöltetlen Európa-bajnoki öve lesz a tét.

"Jomardashvili  akkor került képbe, amikor az általunk kiszemelt ukrán Uzelkov a szerződés aláírása előtt egy nappal mondva csinált okokra hivatkozva visszalépett" - nyilatkozta  Rácz Felix menedzser.

Erdei erőszakos, harcos ellenfélként írta le a grúzt. "Jóval fiatalabb, mint én, biztosan nagy benne a bizonyítási vágy, hiszen óriási skalp lenne, ha megverné két súlycsoport világbajnokát, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyámat. Jó ellenfél, nyilván nem a világ top 10-hez tartozik (még), de egy év kihagyás után jó felmérő lesz számomra, hogy láthassam van-e még bennem tűz.

Madár biztos benne, hogy riválisa szívós és agresszív lesz. "Láttam olyan meccsét is, amelyen háromszor leütötték, és újra meg újra felállt és támadt, úgyhogy megnehezítheti a dolgomat, ha nem figyelek oda. Taktikusan, okosan kell bokszolnom ellene."

13:28
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Kommandósok védik az olimpikonokat

Ismeretlenek két sportoló elrablásával fenyegették meg az Osztrák Olimpiai Bizottságot. A hétfői levél szerint az alpesi síző Marlies Schild és a szkeletonos Janine Flock lesz veszélyben a téli olimpián. A szocsi játékok alatt két kommandós vigyáz majd a két megfenyegetett versenyzőre, amikor elhagyják az olimpiai falut.

13:55
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Nyilasi sem adná Pintérnek a focistáit

A Digisportnak nyilatkozva Várhidi Péter azt mondta, felkészülési időszakban nem adná oda a játékosait a válogatott összetartásra, ha klubedző lenne. "Januárban talán, később nem. Ha sok játékosom lenne ott, mondjuk 6, 8 vagy akár 10, akkor biztosan nem, egyet esetleg igen" - mondta Várhidi.

A Digisport kérdésére Nyilasi Tibor is ugyanezt a választ adta. "Majdnem minden klub Törökországban készül, ahol a válogatott is, azaz most azért többé-kevésbé megoldják. Akár vegyes megoldásokkal. A válogatott is kell, hogy kapjon valamit és a klub is. Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz. Azt mondom, hogy januárban elengedném őket, vagy február 10-ig, de utána már nem."

14:18
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Klicsko az USA-ban dobna nagyot

Vlagyimir Klicsko az USA-ban szeretne címet egyesíteni. "Hiányzik az amerikai közönség. Amerikában óriási rajongóbázisa van a sportágnak, én pedig nagyon szeretnék ott bokszolni" - mondta a WBO/IBF/WBA bajnok. "Ehhez persze szükségem lesz egy olyan közvetítő TV társaságra, mint az HBO, vagy Showtime, illetve egy megfelelő arénára. És természetesen egy olyan ellenfél is kell nekem, aki ellen a rajongók szívesen megnéznek. Az Arreola-Stiverne meccs nyertese például alkalmas jelölt lehet."

Az ukrán bunyós utoljára 2008-ban húzott kesztyűt az Egyesült Államokban, amikor egy eseménytelen mérkőzésen begyűjtötte a WBO övét Sultan Ibragimovtól. Azzal a teljesítményével gyakorlatilag nemkívánatos személlyé vált az amerikai bokszrajongóknál.

Vlagyimir Klicsko legközelebb április 26-án, Németországban húz kesztyűt a kötelező kihívója, Alex Leapai ellenében.

14:38
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Balotelli bevállalta a mohawk megoldást

A Milan hétvégi döntetlenjéből eltiltása miatt kimaradt Balotelli lelkendezve osztotta meg új séróját a Twitteren. A Daily Mail a mohawk jelzővel illette a bizarr újítást.

15:02
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Tényleg életveszélyes a szocsi pálya

A hétfői síakrobata baleset után a sportág világklasszisa is kiakadt a téli olimpia pályájától. Az amerikai Shaun Wright ijesztőnek minősítette a síakrobaták pályáját, és ő is szorgalmazta, hogy változtassanak rajta a sérülések elkerülése érdekében.

"Bénító látni ezt a hangulatot, amikor a trükköd bemutatására készülődsz" - fogalmazott az előző két olimpia győztese.

Hétfőn az éremesélyes norvég Torstein Horgmo norvég síakrobata kulcscsonttörést szenvedett a pályán. Egy másik induló, az ír Seamus O'Connor szintén arra panaszkodott, hogy a pálya nagyon veszélyes, és megkérte társait, hogy közösen lépjenek fel a körülmények javításáért.

15:20
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Böhn temetésééig nem lesz új kapitány

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közleményben jelezte, Karl Erik Böhn jövő keddi temetéséig nem nevez ki új szövetségi kapitányt a női válogatott élére. A Nemzeti Sport keddi számában azt írta, Németh András lesz a befutó, és a kinevezését még ezen a héten nyilvánosságra hozzák. Az Origo korábban úgy értesült, Németh mellett a világbajnok francia szakember, Olivier Krumbholz a másik jelölt.

16:05
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Mourinho: Itt az új Messi!

José Mourinho a világ legjobb fiatal játékosának nevezte Eden Hazard-t, miután a Chelsea 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt. A 23 éves belgának edzője szerint még fejlődnie kell, de minden alapja megvan, hogy az új Messi vagy Ronaldo váljon belőle. Mourinho Williant, Schürrlét és Salah-t is kiemelkedő tehetségnek titulálta.

16:35
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Pintér meccset néz Belekben

A válogatott délelőtti edzésen a támadásvezetés volt főszerepben a törökországi Belekben. Az MLSZ a honlapján képriporttal adott helyzetjelentést, ebből kiderült, Pintér Attila délután 4-kor átsétál a Ferencváros-Viborg felkészülési meccsre. Elsősorban Böde Dániel, Holman Dávid és Gyömbér Gábor játékára lesz kíváncsi.

16:55
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

A terrortámadást másolta a Super Bowl

Habár a The Seattle Times a szokásosnál 106 ezerrel több példányban jelent meg hétfőn, a város amerikaifutball-csapatának (NFL), a Seattle Seahawksnak a Super Bowlon aratott vasárnapi győzelmét követően, ez sem volt elég az olvasóknak, így a napilapot újranyomták.

A normál esetben körülbelül 230 ezres példányszámban megjelenő újság hétfői címlapján Russel Wilson, a gárda irányítója volt látható, alatta a "bajnokok" felirattal. Az újabb 35 ezer példányhoz a keddi szám mellékleteként lehet hozzájutni. A lap történetében legutóbb a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően kellett második kiadást nyomtatni.

A New Jersey állambeli East Rutherfordban található MetLife Stadionban vasárnap rendezett 48. Super Bowlon a Seattle Seahawks simán, 43-8-ra győzte le a Denver Broncos együttesét, s ezzel története során először hódította el a bajnoknak járó Vince Lombardi-trófeát.

17:28
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Hetedik olimpiájára készül a legenda

A japánok legendás síugrója, Kaszaj Noriaki Szocsiban a hetedik téli olimpiáján indul - és így Albert Gyemcsenko orosz szánkóssal együtt rekorderré válik -, de már a következő, nyolcadik olimpiájára is gondol.

A 41 éves sportoló a pénteken kezdődő szocsi olimpia sajtószolgálatának kedden elmondta: érez magában annyi erőt, hogy dobogós legyen, s biztos, hogy a következő, 2018-as pjongcsangi játékokon is szeretne indulni.

Kaszaj a mostani világkupa-sorozatban a harmadik helyen áll. Először 22 éve, Albertville-ben indult ötkarikás játékok, és rá két évre, 1994-ben Lillehammerben érte el legjobb eredményét, amikor is a csapatversenyben ezüstérmet szerzett.

17:51
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Itt laknak a magyarok az olimpián

Beköltözött a magyar csapat a szállásra a három nap múlva kezdődőszocsi téli olimpia helyszínén.

A magyar csapat szállása Szocsiban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Berecz Anna és Farkas Norbert alpesi síelők hógolyóznak a hegyi olimpiai faluban Szocsiban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Farkas Norbert pakolja ki ruháit a szobájában Forrás: MTI/Illyés Tibor

18:21
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Michelisz börtönben

"Életem egyik meghatározó élménye volt a börtönlátogatás Sopronkőhidán. Meglepett, hogy a fogvatartottak mennyire képben vannak a pályafutásommal. Még egy festményt is kaptam tőlük, aminek nagyon örültem. Ahhoz viszont, hogy az ott látottakat megemésszem, kell még néhány nap" - mondta Michelisz Norbert, miután a sopronkőhidai börtönben tett látogatást. A teljes beszámolót itt olvashatja el.

18:50
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Finomságok a Realnál

Cristiano Ronaldo besült trükkje után honfitársa, Pepe is mutatott neki egyet a Real Madrid edzésén, és - focistanyelven szólva - be is bőrözte a négyszeres aranylabdást. Más finom mozdulatokat is láthatunk a videón.

19:19
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Lenyűgöző, csak nincs joghurt

Minden igényt kielégítőnek tartják a magyar versenyzők a pénteken kezdődő szocsi téli ötkarikás játékok hegyi olimpiai faluját. Farkas Norbert és Berecz Anna lenyűgöző szépségűnek nevezte a minden irányból havas hegycsúcsok által övezett helyen felépült olimpiai falut. Ahogy Berecz fogalmazott, felemelő érzés arra ébredni, hogy rögtön a havas lejtőket pillantja meg. A 25 éves, olimpián másodszor induló versenyző szobájából ráadásul éppen a lesikló pályára lát rá, s hozzátette, egyre jobban várja, hogy megismerhesse és kipróbálhassa azt, ugyanis egyelőre csak a mellette lévő pályákon lehet edzeni.

A hegyi olimpiai falu Szocsiban Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A szobák tágasak, az ellátás kifogástalan. Az európai, az olasz, az orosz és az ázsiai konyha ételei közül lehet svédasztalos rendszerben válogatni, de van éjjel-nappal nyitva lévő étterem is" - mondta az MTI érdeklődésére az ötkarikás újoncnak számító, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban induló Farkas, aki kiemelte, hogy a faluban van játék- és konditerem, ami megfelelő kikapcsolódást is nyújt számára.

A Vancouverben már szerepelt Berecz annyi negatívumot jegyzett meg, hogy szerinte Kanadában valamelyest nagyobb volt a választék, ő például reggel nagyon hiányolta a joghurtot. De mosolyogva hozzátette, így is talál magának kedvére valót, a rák és a lazac például nagyon ízlett neki.

A helyszínen készített további fotókat lentebb megnézheti.

19:55
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Olcsón láthatjuk Pintér válogatottját

"Nézőcsalogató" jegyárakat állapítottak meg a magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésére, amelyet március 5-én rendeznek Győrben, és a csapat Finnország ellen játszik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának keddi beszámolója alapján a találkozóra 500 és 1000 forintért lehet majd belépőhöz jutni, ezeket előreláthatólag jövő keddtől lehet elővételben megváltani az ETO Parkban.

Ezen a mérkőzésen mutatkozik be Pintér Attila, a válogatott decemberben kinevezett szövetségi kapitánya, aki korábban éppen a Győrrel nyert bajnoki címet.

20:25
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Jó a hó

Az időjárás nem éppen téli olimpiákra jellemző Szocsiban, ugyanis kedden a városban plusz tíz, de a hegyekben is plusz öt Celsius-fok, ennek ellenére a hó minőségére nincs panaszuk a magyar versenyzőknek. "Gyönyörű, tiszta idő van, abszolút ideális a versenyzéshez. Reméljük, ilyen marad a későbbiekben is" - mondta a mind az öt alpesi számban induló Berecz Anna.

Hozzátette: a hó minőségéhez, hogy meglepően jó, lényegesen rosszabbra számított, s épp ezért vágyakozva nézi a még használton kívüli versenypályát, mert "a felvonóból olyan bársonyosnak tűnik rajta a hó".

20:51
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Roberto Baggio Magyarországon

Az aranylabdás egykori olasz focista, Roberto Baggio és testvére, Eddy Baggio Magyarországon vadászott - írja a Bacskiskunfoci.hu, amely egy képet is közölt kettőjükről.

"Egy olasz társaság rendszeresen szokott a környéken vadászni, őket január elején szállásolták el nálunk" - kezdte Hodován László, a csárda tulajdonosa. "Szóltak előre, hogy Baggio is érkezik, külön megkértek, hogy a legjobb szobánkat adjuk neki. Persze enélkül is felismertem volna, hiszen láttam játszani, az első, ami beugrott róla, az az 1994-es vb-döntőben elrontott tizenegyese. A múlt héten is visszatértek, szombatig voltak nálunk. Egy nagyon közvetlen, aranyos embernek ismertük meg. Szeretett itt lenni, hiszen mindössze egy vendégünk ismerte fel, így tudott pihenni. Azt mondta, Olaszországban nem tud úgy kimozdulni, hogy ne kérjenek tőle autogramot."

21:25
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

A bemikrofonozás sem zavarta pólósainkat

A magyar férfivízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 13-6-ra legyőzte a Komjádi.uszodában az Egyesült Államokat. A mérkőzésen a játékvezetők be voltak mikrofonozva, és egy hangosbemondó segítségével megmagyarázták a szurkolóknak a fontosabb ítéleteket. Részletek a meccsről és az új módszerről ide kattintva.

22:00
2014. február 4.
Vágólapra másolva!

Mára ennyi

Véget ért a móka mára, köszi a figyelmet, szerdán folyt. köv.