Cikkünk folyamatosan frissül
A Veszprém lengyel ellenfelet kapott a kézi-BL-ben, Dirk Nowitzki utolsó másodperces kosárral nyert meccset a Dallasnak, a Fradi új stadionjába viszik az őszi Eb-selejtezőket, egy hónapos gigatenisztornát szerveznek Ázsiában. A csütörtöki sporthírek egy helyen.
10:10
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Priskin elkezdte a gólgyártást

A Hapoel tel-Aviv ellen megszerezte első gólját Priskin Tamás a Maccabi Haifa színeiben. A magyar csatár fejjel volt eredményes.

10:25
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Geráék gólját a videobíró mentette meg

A Premier League-ben először kellett használni a videobírót. A West Brom Fulham elleni 1-1-es döntetlenjéhez Matej Vydra lövése kellett a 86. percben. A Hawk Eye rendszer így bizonyította, hogy áthaladt a gólvonalon.

10:45
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Nowitzki a legvégén büntetett

Carmelo Anthony 44 pontja ellenére kikapott a New York, miután a dallasi Dirk Nowitzki az utolsó másodpercben győztes kosarat dobott az NBA-ben.

Eredmények:
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 110-130
Detroit Pistons - Golden State Warriors 96-104
New York Knicks - Dallas Mavericks 108-110
New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 110-123
Utah Jazz - Boston Celtics 110-98


11:01
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Németh meggyőzte a Rodát

A holland Roda élni kíván az opciós jogával, és megtartaná Németh Krisztiánt, akinek a szerződése a szezon végén lejár. Németh a jelenlegi szezonban 20 bajnokin nyolc gólt szerzett és hat gólpasszt adott a holland élvonalban.

11:20
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

A Barca ijedtében befizetett 4 milliárdot

A Barcelona 13,6 millió euró (4,2 milliárd forint) adót fizetett be hétfőn, miután a spanyol államügyészség adócsalás vádjával eljárást indított a klub ellen Neymar átigazolása ügyében. A vezetők azt mondják, az összeget elővigyázatossági okokból fizették be az adóhatóságoknak, és biztosak benne, hogy a vizsgálatok végén visszakapják.

Neymart a klub korábbi közleménye szerint 57 millió euróért szerezte meg a katalán egyesület, de az egyik klubtag, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be az ügyben. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell elnököt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a Barcelona a brazil csatárért.

További részletek itt.

11:39
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Ecclestone fél a rossz hírektől

Bernie Ecclestone nem mer kérdezősködni a síbalesete óta mesterséges kómában fekvő Michael Schumacherről: "Félek a rossz hírektől, ezért nem érdeklődőm Michael barátainál vagy családtagjainál a részletekről."

A 83 éves Ecclestone hozzátette, azt szeretné, ha Schumacher úgy térne vissza, "mint az a Schumi, akit megismertünk, s nem mint valaki más."

12:02
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Drogba visszatért Sándorfalvára

Didier Drogba unokatestvére, Severin Drogba a Csongrád megyei Sándorfalvához írt alá. A Csongradfoci.hu azt írja, az elefántcsontparti középpályás a 2012-2013-as szezonban már szerepelt itt, hét meccsen három gólig jutott a megyei I. osztályban. A 28 éves játékos korábban hazájában és Franciaországban is szerepelt alacsonyabb osztályokban, Magyarországon a Budatétényben focizott.

12:18
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Lassan elfogynak a vb-szerető brazilok

A házigazda braziloknak 2008 novemberében még 79 százaléka örült a vb-rendezésnek, ez tavaly júniusra 65 százalékra csökkent. Most a nyitómérkőzés előtt szűk négy hónappal elvégzett közvélemény-kutatás már csak 52 százalékot mutatott ki.

A torna ellenzőinek aránya a kezdeti 10 százalékról 26, majd a jelenlegi 38 százalékra emelkedett.

A megkérdezett mintegy 2600 embernek szintén 52 százaléka tekint pozitívan a tiltakozó politikai megmozdulásokra. Ez ugyanakkor jelentős csökkenés ahhoz képest, hogy tavaly nyáron még a lakosság 81 százaléka rokonszenvezett a demonstrálókkal.

A brazilok vb-problémáival alaposabban is foglalkoztunk a brazilblogon.
 






12:30
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Pszichológusok az angol átok ellen

Pszichológus segítségét veszi igénybe a sikeres büntetőrúgások érdekében a nyári, brazíliai világbajnokság előtt Roy Hodgson, az angol fociválogatott szövetségi kapitánya. "Azért van rá szükség, hogy önbizalmat adjon a játékosoknak, és blokkolja a félelmüket attól, hogy egy elhibázott 11-essel másnap az újságok címoldalára kerülnek" - mondta a szakvezető.

Az angol nemzeti csapat 1990 óta hat nagy tornán esett ki büntetőpárbajban.


12:52
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Onnan ezt nem lehet belőni, és mégis

Bődületes nagy gólt lőtt a mexikói bajnokság éllovasában játszó Rogelio Chavez. A Cruz Azul védője a félpályáról vállalt be egy emelést, a labda védhetetlenül zúdult a Queretaro kapujába, a vendégek ezzel 3-1-re nyertek, és három pontos előnnyel vezetik a tabellát.

13:18
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Gerának megtiltották a szaltót

A West Bromot erősítő Gera Zoltánnak az orvosok megtiltották a szaltós gólörömöt a sérülésveszély miatt, ő azonban nem ígér semmit. "Az orvosok szerint nem csinálhatom, de egy fontos gólnál úgyis megfeledkezem magamról" - idézte Gerét a Birmingham Mail.

13:35
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Lengyel ellenfelet kapott a Veszprém a BL-ben

A csoportgyőztes MKB-MVM Veszprém a lengyel Wisla Plockkal találkozik a férfikézilabda-BL nyolcaddöntőjében. A magyar csapat idegenben kezd március 19. és 23. között, a visszavágót pedig hazai környezetben játssza március 26. és 30. között.

13:52
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Nadal 225 milliót keres egy este alatt

Ázsiában topjátékosokat felvonultató tornát szerveznek november 28. és december 20. között öt városban, Bangkokban, Kuala Lumpurban, Mumbaiban, Szingapúrban és Hong Kongban. A Telegraph azt írja, Rafael Nadalt is sikerült beszervezni a nagy vitát kiváltó gigaprojektbe, egyetlen fellépésért 1 millió dollárt (225 millió forint) kap.

14:15
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Az Inter elnökének nem gond, hogy Ázsiában él

Bár a sajtó tűz alá vette, az indonéz Erick Thohir nem látja problémának, hogy az Inter elnökeként nincs Olaszországban. "Nem fontos minden hétvégén Milánóban lennem. Legutóbb is Jakartából néztem hajnalig fennmaradva a meccsünket, és nyertünk. Viszont akárhányszor eljövök Olaszországba, pontokat veszítünk" - idézte a Football Italia az üzletembert.

14:33
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Telt ház előtt debütál Pintér

Jól fogynak a jegyek, ezért valószínűleg telt ház előtt léphet pályára a magyar fociválogatott a finnek elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésen, Győrben. Ezt Sipos Jenő szóvivő jelentette be az MLSZ keddi sajtóbeszélgetésén.

14:58
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Hét év után nyert a 13. ligás Tunstall

169 vereség és két döntetlen után győzött az angol tizenharmadik osztályban szereplő Tunstall Town FC. A Staffordshire megyei bajnokság másodosztályában szereplő gárda 2007-ben nyert utoljára, most 2-1-re győzött a Betley Reserves ellen.

Az ünneplés akkora volt, hogy a játékvezető is kért egy fotót a csapattal.

A csapat a korábbi szezonokban veteránokból állott, a négy védője és a kapusa együttesen több mint 300 éves volt. Ezekben az években -170 és -200 közötti gólkülönbséggel zárták a tabellát, de a tavalyi fiatalítás után feljavultak -70-re.

15:21
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Jöjjenek az erdélyi sízők vagy sem?

A síszövetség elnöke bedobta, a határontúli tehetségekkel erősödhet tovább a magyar sísport. Utánajártunk, az ügyvezető elnök nem igazán lelkesedik az ötletért, a szövetségi kapitány viszont példákkal támasztotta alá, hogy miért lenne jó. A MOB-nál nem hallottak efféle stratégiáról. A részletek itt.

15:48
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Özilt hazazavarták pihenni

Arsene Wenger kétnapos pihenőre küldte játékosait a Sunderland elleni bajnoki után, ám Mesut Özil hosszabb szabadságot kapott. Az utóbbi meccseken gyengébben teljesítő német középpályás már a szombati meccs helyett is otthon volt Németországban, és csak keddre kell visszaérnie.

16:10
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

A magyar focinak nevezett baromságról

'2007-ben az elsők között voltam, aki beszállt ebbe a magyar futballnak hívott baromságba" - így fogalmazott Matyi Dezső pécsi tulajdonos a Hvg.hu-nak adott interjúban. Tettének magyarázataként visszakérdezett: "Önök is döntenek néha kevésbé racionálisan, nem?"

A fociba való befektetést az önmegvalósítás és a társadalmi felelősségvállalás egy lehetséges formájának tartja. "Pécs városának, a pécsi sportnak, azon belül is a futballnak tettem egy gesztust"- mondta Matyi. "Az kétségtelen, hogy ezt még egyetlen köszönömmel sem tudta jutalmazni a város, de ez legyen az ő erkölcsi problémájuk."

16:25
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Az új Fradi-pályán selejtez a Pintér-csapat

Sipos Jenő, MLSZ-szóvivő a szövetség sajtóbeszélgetésén az MTI-nek elmondta, az idei őszi két Eb-selejtezőt a Ferencváros nyáron elkészülő új Üllői úti stadionjában akarják megrendezni.

16:45
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Hat év egy bekiabálásért

A Dortmund hat évre kitiltotta stadionjából egyik szurkolóját, aki szombaton a hamburgi bajnoki találkozót megelőző gyászszünet alatt náci köszöntést kiabált be a vendégszektorból.   

A német Bundesliga harmadik helyén álló dortmundiak hamburgi találkozója Hermann Riegernek, a hazai együttes masszőrének halála miatt kezdődött egyperces gyászszünettel. A magáról megfeledkezett 33 éves drukker ekkor kiáltotta a "Sieg Heil" köszöntést.

17:03
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Így lett piros lap a kivédett büntetőből

Hiába védett büntetőt az azeri bajnokságban a lengyel Lukasz Sapela, örömében addig emberkedett, míg leküldte a bíró. A Revan Baki végül tíz emberrel is megúszta a Qabala otthonában egy gólnélküli döntetlennel.

17:28
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Kiszivárgott Mourinho beszólása

A Chelsea-t irányító José Mourinhóról egy francia csatorna olyan felvételt közölt, amin az edző Samuel Eto'o korával élcelődik. A portugál kifakadt, és szégyennek nevezte, hogy valaki rögzít egy magánbeszélgetést.

Eto'o mindössze nyolc gólt szerzett 27 meccsen, mióta augusztusban Londonba igazolt.

17:46
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Del Potro megsérült

Csuklósérülés miatt feladta az indiai Somdev Devvarman elleni mérkőzését a második helyen kiemelt argentin Juan Martin del Potro az 1,9 millió dollár összdíjazású, keménypályás dubaji férfi tenisztorna első fordulójában.


Eredmények, 1. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):

Devvarman (indiai)-Del Potro (argentin, 2.) 7:6 (7-3) után Del Potro feladta
Sztahovszki (ukrán)-Dodig (horvát) 7:6 (8-6), 6:7 (4-7), 6:2
Dzsaziri (tunéziai)-Sijsling (holland) 0:6, 6:4, 7:6 (7-4)

korábban:
Berdych (cseh, 3.)-Copil (román) 6:3, 6:4
Juzsnij (orosz, 6.)-Przysiezny (lengyel) 6:3, 6:4
Stepanek (cseh)-Russell (amerikai) 5:7, 6:3, 6:1
Rosol (cseh)-Brands (német) 7:6 (7-4), 6:4

17:56
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Nincs biztonságban a Veszprém a kézi-BL-ben

Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője óvatosan nyilatkozott a BL-nyolcaddöntők kisorsolása után. „Örülnünk kell annak, hogy a Vardart elkerültük, de ettől még nem érezhetjük magunkat teljes biztonságban, mert a Wisla Plock is klasszisnak számító csapat" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak a tréner. "A lengyel együttes tudását bizonyítja, hogy hazai közönsége előtt a korábbi Bajnokok Ligája-győztes THW Kiel együttesétől csupán egygólos vereséget szenvedett. Keményen meg kell majd dolgoznunk azért, hogy az első mérkőzésen idegenben is tartani tudjuk a lépést."

18:21
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Az amerikai válogatott nem vállalja be Harkivot

A feszült ukrán belpolitikai helyzet miatt Harkivból Ciprusra helyezték át a jövő szerdai Ukrajna-Egyesült Államok barátságos labdarúgó-mérkőzést.

Az ukrán szövetség hangsúlyozta, hogy a helyszínváltoztatásra az amerikaiak kérésére került sor, a vendégek azt szerették volna elérni, hogy Ukrajnán kívül rendezzék meg a találkozót. A pontos helyszín ugyanakkor még nem ismert.   

Az is kedden derült ki, hogy a vasárnapra kiírt Dinamo Kijev-Sahtak Donyeck bajnoki rangadót elhalasztották március 26-ra.


18:53
2014. február 25.
Vágólapra másolva!

Kiesett Tamás Krisztián Milanja

AC Milan U19-es együttese búcsúzott az UEFA Ifjúsági Liga nyolcaddöntőjében, miután 4-1-re kikapott a Chelse aotthonában. Tamás Krisztián a kezdőcsapatban kapott helyet, végigjátszotta a mérkőzést.