Vágólapra másolva!
Schmitt Pál öt magyar aranyérmet még elérhetőnek tart az olimpia előtt általa jósolt hatból - ezt a Magyar Televízió pekingi stúdiójában adott interjújában mondta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.
Vágólapra másolva!

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy a korábbi évek világversenyeinek alapján vívásban, öttusában és valamelyik csapatjátékban egy-egy, kajak-kenuban két aranyat várt és számított egy meglepetés elsőségre is.

"Öt aranyat még mindig látok a csapatban, de bevallom, a meglepetésarany már nehezen fog menni" - fogalmazott a MOB elnöke, aki az eddig szerepléssel kapcsolatban elmondta: egyrészt tudomásul kell venni, hogy Pekingben a korábbiaknál is kiegyensúlyozottabb a mezőny és a magyar sportolók kvalifikációja vagy előkelő világranglista helyezése nem elegendő automatikusan a jó szerepléshez, ezért minden érmes, vagy döntős helyezést is egyre jobban meg kell becsülni. Másrészt az elnök - felidézve az [origo]-nak adott interjúját - hangsúlyozta, hogy több hitet és lelkesedést várt a magyar versenyzőktől, olyat, mint amilyet például Mincza-Nébald Ildikótól, vagy a nőikézilabda-válogatottól látott.

Schmitt Pál szerint "az is nagy baj, hogy a mai gyerekek közül tízből hat egyáltalán nem sportol, mert drága vagy nincs megfelelő létesítmény", majd hozzátette, hogy egy külföldi felmérés szerint minden sportra fordított egy dollár hosszú távon négy dollár megtakarítást eredményez az egészségügyben.