Nigéria tíz athéni aranyat akar

Vágólapra másolva!
Oroszország harminc, Japán és Nigéria egyformán tíz aranyéremre számít az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpián.
Vágólapra másolva!

Az oroszok magasra tették a mércét, hiszen Leonyid Tyagacsev, az olimpiai bizottság elnöke szerint akár harminc első helyet is szerezhetnek sportolóik. "Azt hiszem, minden versenyszámban jól fogunk szerepelni és harminc aranyat is nyerhetünk" - mondta az elnök. Hozzátette, hogy különösen atlétikában, trampolinban és ökölvívásban számít kiemelkedő sikerekre.

A Japán Olimpiai Bizottság a 135 férfi és 167 női versenyző alkotta küldöttségtől tíz aranyérem megszerzését várja. A győzelemre elsősorban cselgáncsban, női birkózásban és úszásban van esélyük az ázsiai ország sportolóinak. Japán Sydneyben öt első helyezést gyűjtött, a legsikeresebben pedig az 1964-es hazai rendezésű ötkarikás játékokon szerepelt 16 arannyal.

Nigéria is meglepően magabiztos a rajt előtt. "Tíz aranyéremért utazunk Athénba és ez nem csak ígéret" - jelentette ki Musa Mohamed sportminiszter. Az afrikai ország sportolói eddig két győzelmet könyvelhettek el olimpián, mindkettőt négy éve Sydneyben. A mostani csapatot várhatóan 115 versenyző alkotja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!