MotoGP: a koronavírus-járvány miatt nem lesznek nézők a szezonzárón

Horizontal
Pramac Racing's Italian rider Francesco Bagnaia (front) Monster Energy Yamaha's Italian rider Valentino Rossi take part in the MotoGP first qualifying session of the Andalucia Grand Prix at the Jerez race track in Jerez de la Frontera on July 25, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonzáró versenyhétvégéjét november 22-én a portugáliai Portimaóban.

A döntést az indokolja, hogy a portugál kormány szombaton részleges zárlatot jelentett be a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

Egy héttel ezelőtt a Forma-1-es Portugál Nagydíjon körülbelül 27 ezer szurkoló volt jelen, de Antonio Costa miniszterelnök szerint az esemény nem volt sikeres, mivel a nézők figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait.

MotoGP: a koronavírus-járvány miatt nem lesznek nézők a szezonzárón Forrás: AFP/Javier Soriano

"A nagydíjon történtek elfogadhatatlanok, és nem ismétlődhetnek meg. A szervezőkkel már közöltük, hogy a motorverseny zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, mert kiderült, hogy képtelenség ekkora eseményt nézők részvételével lebonyolítani" - szögezte le a kormányfő.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye 2012 után tér vissza Portugáliába.