Vágólapra másolva!
Habár az autóversenyzés az általános közvélemény szerint még mindig a férfiak sportja, nemcsak női versenyzőket, hanem női szerelőket is találni elvétve egy-egy sorozatban. A Nemzetközi Automobil Szövetség célja, hogy növelje a motorsportban dolgozó nők számát, de nem gondoljuk, hogy a túraautó-világkupa svéd csapatának egyik szerelője az FIA kezdeményezése miatt választotta hivatását. 

A svéd Daniel Haglöf versenyző saját tulajdonú csapata, a PWR szerelője igazán üde színfoltja a WTCR boxutcájának, még férfi kollégái is elismeréssel figyelik munka közben, mi pedig büszkék vagyunk rá, hogy minden egyes mozdulatával megcáfolja a nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat.

Fékfolyadékcsere a szabadedzésen Forrás: Origo

Fékfolyadékcsere, majd a két szabadedzés közötti tankolás után a Cupra jobb elejét is rendbe kellett raknia.

Zöldre várva Forrás: Origo

A fotók Huawei P20 Pro telefonnal készültek.

Daniel Haglöf Cuprájának jobb elejéért felel a boxutca legcsinosabb szerelője Forrás: Origo

A videó Huawei P20 Pro készülékkel készült:

A WTCR nürburgringi szabadedzéseit a Volkswagenek és a Hondák uralták: az elsőt a Sébastian Loeb Racing világbajnok versenyzője, Rob Huff nyerte meg a Volkswagen Golffal. Márkatársa, a tavalyi ralikrossz világbajnok Johan Kristoffersson harmadik lett, közéjük az Esteban Guerrieri vezette Honda fért be. Michelisz Norbert sokáig vezette a gyakorlást, végül hetedik helyen zárt a BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR-ével. A mezőny másik magyarja, Tassi Attila a tizenhatodik időt autózta.

A második szabadedzésen Johan Kristoffersoné lett a legjobb idő, Rob Huffé a második. Michelisz a hatodik, Tassi a 27. helyen zárt.

A nürburgringi 24 órás verseny miatt rendhagyó a program: a betétfutamként szereplő WTCR szabadedzései és időmérői mind lemennek csütörtökön, az első versenyt pedig pénteken, a másodikat és a harmadikat szombaton rendezik.

Az első időmérő pénteken 15 óra 30 perckor, a második 19.30-kor kezdődik.