Vágólapra másolva!
A vila reali WTCC portugáliai futamának első szabadedzésén Michelisz Norbert bizonyult a leggyorsabbnak. A mezőny másik magyar versenyzője, Nagy Dániel a 16. helyen zárt a Zengő Motorsport színeiben. A második szabaedzésen Michelisz a második lett, egy hajszállal lemaradva Rob Huff mögött. 

Michelisz Norbert majdnem hat tizedmásodperccel előzte meg a csapattársát, a szintén Hondával versenyző Thiago Monteirót, valamint a Volvós Thed Björköt.

Tom Coronel mentőautóba csapódott bele Forrás: Tom Coronel/Twitter

A szabadedzés sajnos mégsem emiatt marad emlékezetes, ugyanis Tom Coronel a Chevroletjével egy féktávot elrontott, átrepült a padkán, amitől kitört a bal első kereke, végül egy ott parkoló mentőautóba csapódott bele.

Nem ez volt az egyetlen emlékezetes pillanat, nyolc perccel az edzés vége előtt azért volt szükség a piros zászlóra, mert egy kutya beszaladt a pályára.

A hétvége második szabadedzésén a korábbi világbajnok Rob Huff érte el a legjobb köridőt, azonban csak egy hajszálnyival tudta megelőzni Michelisz Norbertet. A magyar versenyző elmúlt évekhez hasonlóan nagyon él a portugáliai városi pályán.