Rambo-kést szorítottak a sztárbringás torkához, százmilliós zsákmánnyal távoztak a rablók

giro d'Italia, 2022, kerékpár, kerékpárverseny, giro, verseny, körverseny, 2022.05.08., Magyarország, 3. szakasz, vasárnap, befutó
A brit Mark Cavendish nyerte a Giro d'Italia harmadik szakaszát
Vágólapra másolva!
Elképesztő részletek derültek ki a sztárbringás Mark Cavendish kárára még 2021 novemberében elkövetett rablásról.

Az eset tárgyalásának első napján a Tour de France legtöbb szakaszgyőzelmének rekordját tartó, pályán háromszoros olimpiai bajnok sztár felesége, Peta Cavendish elmondta, hogy zajokat hallott kétszintes házuk földszintjéről, miközben éppen ruhátlanul feküdt az ágyában. Magára kapott egy köntöst, és, amikor kintebb merészkedett két férfit látott, akik símaszkkal takarták el az arcukat.

A két férfi rátámadt, majd a férjét, aki egy baleset után négy törött bordával feküdt otthon, a lábánál fogva rángatták ki az ágyból. Az elkövetők előbb ököllel verték a sportolót, majd egyikük egy hatalmas Rambo-kést szorított a torkához, és azzal fenyegették, hogy

elvágják a torkát, ha nem adja oda nekik két értékes óráját.

A két óra egyike egy 400 ezer, míg a másik egy 300 ezer font (kb. 180, ill. 135 millió forint) értékű Richard Mille óra. Előbbiben Cavendish rendszeresen versenyzett, utóbbi pedig egy egyedi darab, ami Petának készült. A rablók néhány bőröndöt és telefonokat is elvittek. Miután mindent felforgattak elrohantak, és Cavendish ezt követően riasztotta a biztonsági cégüket.

A két, most bíróság elég állított férfi a nyomozók szerint egy ötfős banda tagja. Míg ők mindent tagadtak, addig egyik társuk már korábban elismerte a rablást, míg a banda két tagját egyelőre nem sikerült kézre keríteni.