Olyan történt a pekingi téli olimpián, amire senki sem számított

Oly Horizontal
Workers clean the snow on February 13, 2022 in Beijing during the 2022 Beijing Winter Olympic Games. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy havazásra ébredt Peking vasárnap reggel, ami komoly hatással van a téli olimpia közlekedésére is.

A játékok első hetében a fővárosban semmi sem akadályozta az ötkarikás járművek mozgását, nem volt hó, csak hideg.

Vasárnap reggelre viszont teljesen fehérbe borult Peking, a helyiek pedig igyekeznek megtisztítani az utakat, járdákat. Mivel reggel és délelőtt folyamatosan havazik, így nincs könnyű dolguk. Az olimpiai központba közlekedő buszok közel félórás késéssel járnak, minden lelassult. A takarító járművek megállás nélkül járják az olimpiai helyszínek közötti utakat, de így is a megszokott időhöz képest - főleg ha át kell szállni - előfordulhatnak egyórás csúszások is, jelezték már helyi idő szerint kora reggel a szervezők.

Ha valami, akkor az igazi hó egyáltalán nem hiányzott a szervezőknek, akik remekül elvoltak a műhóval is Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

És így is lett: a férfi alpesi síelők óriás-műlesiklásának második futamatervezettnél egy és negyed órával később, magyar idő szerint nyolc órakor kezdődik, míg síakrobatikában a női slope style selejtezőjét egyáltalán nem tudták megrendezni, hanem hétfőre halasztották. A program a módosítás nyomán magyar idő szerint 3 órakor kezdődik a hét első napján, a döntő pedig hétfőről átkerült keddre, akárcsak a férfiak slopestyle selejtezője. Utóbbi szám fináléját keddről szerdára halasztották.