Vágólapra másolva!
A korábbi ausztrál krikettjátékos, Michael Slater gyilkosnak nevezte hazája miniszterelnökét, Scott Morrisont, amiért az utazási tilalom miatt nem tudott hazatérni a járványhelyzet által erősen sújtott Indiából, ahol a krikettbajnokság sportriportereként dolgozott.

Slater, aki az Indiai Premier League (IPL) sportriportereként tartózkodott Indiában, Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a kormány nem törődik azokkal az ausztrál állampolgárokkal, akik a jelenlegi utazási tilalom miatt nem térhetnek haza.

Ausztráliába az Indiából érkező járatokat legalább május 15-éig kitiltották, és a kormány akár 5 évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki azokra, akik a koronavírus-járvány által erősen sújtott ázsiai országból megpróbálnak hazatérni.

Azok a lakosok egyáltalán nem léphetnek be Ausztráliába, akik Indiában jártak az elmúlt 14 napban.

Michael Slater erősen bírálta az ausztrálok miniszterelnökét Forrás: sportslumo.com

Hétfőn este Slater azzal vádolta a szövetségi kormányt, hogy a tilalom révén teljesen elhanyagolja a lakosságot, veszélybe sodorva ezzel a külföldön rekedt ausztrálokat.

írta Twitter-bejegyzésében Slater.

Az ausztrál ABC News megírta, hogy a krikettbajnokság sportriportere a hírek szerint a Maldív-szigetekre repült, hogy elmeneküljön az egyre súlyosbodó indiai járványhelyzet elől.