Vágólapra másolva!
Erős versenytársat kapott Cristiano Ronaldo torzságáról világhírűvé vált bronzszobra. Ezúttal Diego Maradonáról készült egy három és fél méter magas szobor, de az indiai Kolkotában leleplezett alkotás nem igazán hasonlít az isteni Diegóra. 

Egy jótékonysági rendezvényen mutatták meg a nagyvilágnak a művet, amely Maradonát ábrázolja a világbajnoki trófeával, amit 1986-ban nyert. A BBC szerint a szobor kezében lévő kupánál csak a haja nagyobb. Az argentinok legendáján azonban látszik, hogy ő se nagyon ismeri fel magát az alkotásban.

– mondta szerényen.

A Twitteren azonnal beindult a találgatás, hogy valójában kit is ábrázol a szobor.

Volt aki Susan Boyle-t és David Hasselhoffot vélte felfedezni benne. A legtöbben az angol válogatott korábbi szövetségi kapitányára, Roy Hodgsonra tippeltek, de van, aki Bobby Ewing, vagy Rocky Balboa szakasztott másának látja a művet.

Nemrég Cristiano Ronaldón, pontosabban a róla készült szobron nevetett az egész világ. A madeirai nemzetközi repülőtéren kiállított CR7-másról ugyanis nehéz eldönteni, hogy pontosan kit vagy mit szeretett volna ábrázolni az alkotó.

Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnöknek tetszett az elfuserált Ronaldo-szobor Forrás: AFP/Francisco Leong

Később nála korrigálták a bakit, és készítettek neki egy újat.