Vágólapra másolva!
Mint ismert, Dejan Sztankovics távozott a magyar bajnok és Magyar Kupa-ezüstérmes Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról és az orosz Szpartak Moszkvánál folytatja. A szerb szakvezető egy nappal a Pakssal szemben elveszített MK-döntő után közölte a klub vezetőségével, hogy elfogadta egy másik csapat ajánlatát. Ivan Karpov orosz újságíró most megtudta, hogy az FTC mennyi pénzt kapott Sztankovicsért.

A Szpartak Moszkva csütörtökön a közösségi médiafelületein jelentette be Sztankovics szerződtetését. 

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
Dejan Sztankovics már nem a Fradi edzője
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo / Fotó: Polyák Attila - Origo

Kubatov Gábor klubelnök korábban azt mondta, hogy a szerb szakember szerződésében van kivásárlási záradék, ami négy havi fizetése, ezt aktiválhatta most az orosz klub.

Kiderült, mennyi kaphatott a Fradi Dejan Sztankovicsért

Az ismert orosz újságíró, Ivan Karpov számszerűsítette is az összeget, a Telegram-csatornáján azt írta, hogy 

a moszkvai csapat 200 ezer eurót fizethetett a Ferencvárosnak

 - szúrta ki az nso.hu.

Ha ez valóban így van, akkor 

Sztankovics 50 ezer eurós (közel 20 millió forintos) havi fizetést kapott az FTC-től.

A Ferencváros  közleményben azt írta, Sztankoviccsal távozik "a vele érkezett külföldi stáb is", az FTC pedig "felkészült a helyzetre", a klubot nem érte váratlanul a szakember döntése. A hétvégi Újpest elleni derbin, amely egyben a bajnoki aranyérem-átadó ünnepség is lesz, már Leandro de Almeida ül a Fradi kispadján.

A 45 éves Sztankovics tavaly szeptember 4-én Sztanyiszlav Csercseszov utódjaként a megbízott Máté Csabát váltotta a zöld-fehérek kispadján, irányításával az alakulat bajnoki címet nyert, s a Konferencia-ligában a csoportkörben veretlenül rájátszásig menetelt, ahol a későbbi döntős Olimpiakosz ejtette ki. Az FTC kedd este hosszabbítás után 2-0-ra kikapott a Pakstól a MOL Magyar Kupa döntőjében.

Sztankovics - aki játékosként nyert Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot az Internazionaléval 2010-ben, a Lazióval pedig Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) és Európai Szuperkupát 1999-ben - korábban a Crvena zvezdánál és az olasz Sampdoriánál dolgozott trénerként.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30