Vágólapra másolva!
Szokása szerint Jürgen Klopp a Crystal Palace-től hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereség után sem beszélt mellé. Klopp egészen a Manchester United ellen elvesztett FA-kupa-meccsig vezeti vissza a Liverpool gondjait, mint mondta, a csapata akkor többet vesztett egy mérkőzésnél. A német tréner arra is választ adott, Szoboszlai Dominik miért csak csere volt vasárnap.

Jürgen Klopp: Az a probléma, ahogy a Manchester United elleni mérkőzéseket kezeltük

"Nem vagyok benne száz százalékig biztos, de azt hiszem, az a probléma, ahogy a Manchester United elleni mérkőzéseket kezeltük. 

Jürgen Klopp nem volt boldog
Fotó: AFP / AFP or licensors/Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 7, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / 

Katasztrófával ért fel, ahogy a kupameccset elvesztettük, hiszen nagyon jól játszottunk, mégis kikaptunk. Majd a bajnokságban döntetlent játszottunk ellenük úgy, hogy a meccs java részében megint csak kiválóan futballoztunk. A mai meccsről ugyanezt nem mondhatom el, de a kérdésre válaszolva az elmúlt hetek történéseire keresem a választ.

 Tehát a United-mérkőzéseken tapasztalt problémáink teljesen mások voltak, mint a maiak. Igen, általánosságban elmondhatjuk, gyakran túl könnyű gólokat kapunk – vágott bele Jürgen Klopp az értékelésbe a Magyar Nemzet beszámolója szerint az 1-0-s vendégggyőzelmet hozott Crystal Palace–Liverpool Premier League-mérkőzés után.

Hozzáttette, a játékosokkal egyetemben ő is várta a reakciókat a United elleni bajnoki után, de a reakció sajnos a vereség volt. 

"Ami több volt, mint egy meccs elvesztése, sajnos – mondta ki Klopp, majd szakmailag is elemezte a Crystal Palace elleni vereséget. A Liverpool túl szellősen játszott, s nem működött a letámadás. Klopp tudja, hogy miért nem: – Ha csak nyolcvanszázalékos a letámadás, akkor jobb, ha nem is csinálod, mert annak semmi értelme sincs, hogy mindig félúton vagy."

Jürgen Klopp Szoboszlai Dominikről is beszélt 

Klopp szerint a második félidőre 

megváltozott a meccs képe, akkor már jól futballozott a Liverpool. Hadd beszéljünk haza: részben azért, mert a szünetben beállt Szoboszlai Dominik, aki meglepetésre kimaradt a kezdőcsapatból. 

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik még keresi a korábbi önmagát
Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Kloppnak szegezték a kérdés: a bajnoki címért zajló versenyben mit jelent, hogy a Liverpool a Premier Leaugue legutóbbi kér fordulójában csupán egy pontot szerzett?

"A válasz nagyon egyszerű: ha úgy játszunk, mint az első félidőben, miért nyernénk meg a bajnokságot? Ha viszont úgy, mint a másodikban, akkor megnyerhetjük a meccseket."

Klopp maga is tisztában van vele, a folytatás nagyon nehéz lesz, hiszen a Liverpoolra zsinórban négy idegenbeli találkozó vár. 

A tréner néhány játékosról név szerint is beszélt, köztük Szoboszlairól, megjegyezve, hogy „Dom sérülésből jött vissza”. 

Nos, Szoboszlai már a Sheffield elleni meccse után is (amelyen Klopp lecserélte) azt mondta, tudott volna kilencven percet játszani. Ennek kereken tíz napja. A magyar válogatott csapatkapitánya nyilván szeretett volna a Crystal Palace ellen is végig pályán lenni.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.