Vágólapra másolva!
Erlng Haaland, a Manchester City focistája tőle szokatlanul hosszan beszélt az újságíróknak a manchesteri csapat szerdai Bajnokok Ligája-meccs előtt. Az angolok komoly előnyből várják a Köbenhavn elleni visszavágót.

„Páran szerettek volna leigazolni, de nem mindenki, így végül nem került rá sor. Sajnálhatják, én viszont örülök, mert a Molde játékosa lettem, ami jó döntésnek bizonyult utólag” – mondta a Manchester City focistája, Erling Haaland, aki a csapata szerdai, Koppenhága elleni visszavágója előtt válaszolt az újságírók kérdésére, többek között arra, miért nem lett a dán csapat focistája. 

Ebben nem lenne semmi meglepő, de a norvég csatár, mióta 2022 óta az angolok focistája, nem nagyon szeret nyilatkozni, sajtótájékoztatón pedig talán még soha nem vett részt.

Erling Haaland beszédes kedvében volt
Fotó: Paul ELLIS / AFP

„Nagyon boldog vagyok, jó emberek annak körülöttem. A menedzser, az igazgató, a vezetőség, mindenki nagyszerű, nagyon boldog vagyok, nem mondhatok mást. Biztos címlapok lesznek ebből, de soha nem tudhatod, mit hoz a jövő, de boldog vagyok. Le lehet ezt írni, de azt is, amit előtte mondtam, hogy boldog vagyok. Arra koncentrálok, ami a pályán történik. Két napja a United ellen fociztunk, most jön a BL, vasárnap a Liverpool, így van mire koncentrálni” – mondta Haaland, aki tavaly triplázott a Cityvel, így adódik a kérdés, mi motiválja.

„Kétféleképpen lehet gondolkodni. Megjöttem, megnyertem mindent. Csak 23 éves vagyok, megnyertem mindent, most éreztem meg a siker ízét, ilyenkor pedig újra ezt akarom érezni” – mondta Haaland, aki sérülése ellenére már 28 gólt lőtt a szezonban, de sok helyzetet is kihagyott, a United elleni rangadón is ziccerben rontott.

„Sok dologban tudok még fejlődni, mindenben. Sokak szerint jó vagyok a kapu előtt, de vasárnap is hihetetlen helyzetben rontottam, tudok még fejlődni, ezért dolgozom. Sok helyzetet hagytam ki, sokat is fogok még, de gólokat is szerzek. Ha rontok, akkor jönnek a kritikák, de nem ezzel foglalkozom, hanem azzal, hogy még több gólt szerezzek és segítsem a csapatot. Ez fejben dől el, nincsenek fix gyakorlataim, csak dolgozom ezen is, ahogy jön, természetesen. Nem jó, ha túlgondoljuk a dolgokat, a stressz nem jó. 

Többnyire a focival foglalkozom, egy pályafutásom van, próbálom a legtöbbet kihozni belőle, így nagyon fontos a mentális állapot, talán az a legfontosabb.”

Haaland sem volt mindig ilyen. „Amikor fiatal voltam, sírtam, ha kikaptunk és sok helyzetet hagytam ki. Ezen is sokat dolgoztam. Sokat várok magamtól, de a csapattársaim és a menedzserem is és a szurkolók is. Ezen dolgozni kell, de minden fejben dől el. Ez könnyű válasz, de nagyon nehéz a megvalósítás.”

A Manchester City szerdán fogadja a Köbenhavn csapatát, az angolok az első meccsen 3-1-re nyertek.