Az év hülyesége: Mbappé beperel egy kebabost, mert az kifigurázta a fejformáját

Vágólapra másolva!
Egyelőre biztos, hogy ez a 2024-es év legidiótább sztorija: a milliárdos Kylian Mbappé beperel egy aprócska marseille-i kebabost, mert az az egyik vicces szendvicsleírásában engedély nélkül használta a nevét.

Ennél blődebb sztorit aligha fogunk egyhamar olvasni. A Paris Saint-Germain milliárdos sztárja, a világbajnok Kylian Mbappé perre megy aprócsak marseille-i kababossal.

Mint azt az ESPN amerikai sportoldal írja, a Franciaországban jól ismert futball influenszer, Mohamed Henni a dél-franciaországi kikötővárosban nyitott egy kis kebabos büfét. A focitól azonban persze itt sem szakad el, és a Klüb névre hallgató kebabszendvicset így jellemzi az étlapján: a kenyér körülötte olyan kerek, mint Mbappé koponyája.

Az 1,8 millió Insta-követővel bíró Henni nem sokáig nevethetett a saját viccén, a napokban ugyanis levelet kapott Delphine Verheydentől, az Mbappé család és a sportoló marketingjogainak kezelésére létrehozott KMA nevű cég ügyvédjétől. Az írás szerint Henninek nyolc napja van, hogy eltávolítsa Mbappé nevét az éltlapról és minden reklámhelyről, különben mehet a bíróságra a jogtalan névhasználat miatt.

Paris Saint-Germain v Newcastle United FC: Group F - UEFA Champions League 2023/24 Mbappe Kylian Paris Saint-Germain Newcastle Paris France November 28 2023 Ibrahim Ezzat NurPhoto soccer sports professional player European competition PSG forward goal sco
Ihlető fejforma, az már egyszer biztos
Fotó: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto/Ibrahim Ezzat 

"Nem szégyelled magad? Tényleg nincs ennél jobb dolgod, mint beperelni engem egy ilyen semmiség miatt? Felfoghatatlan. Egyszerűen nem hiszem el" - írta a levél kézhez vétele után kiboruló Henni a közösségi oldalán.

 A menüben egyébként nem Mbappé az egyetlen focista, a korábbi OM-sztár, helyi hős, Dimitri Payet neve ugyancsak felbukkan egy palacsinta mellett: csőre töltve, mint Payet, ami talán utalás a francia középpályás hálószaggató bombáira. Payet viszont nem jelezte, hogy beperelné a kebabost.