Újabb hírek érkeztek Szoboszlai csapattársának elrabolt apjáról

police kidnapping crime fbl Vertical
Handout image released Colombia's National Police on October 29, 2023, offering a reward of 200 million Colombian pesos (around 50,000 US dollars) for information related to the kidnapping of Luis Manuel Diaz (pictures here), the father of Liverpool FC forward Luis Diaz. The mother of Liverpool winger Luis Diaz was rescued from kidnappers on October 28, 2023, but a search remains ongoing for his father, Colombian President Gustavo Petro said. (Photo by COLOMBIA'S NATIONAL POLICE PRESS OFFICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / COLOMBIA'S NATIONAL POLICE" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A kolumbiai kormány jelentése szerint a Liverpool focistájának, Luis Díaznak az apját baloldali lázadók, a Nemzeti Felszabadító Gárda (ELN) tagjai rabolták el még szombaton.

Díaz apját és anyját szombaton rabolták el fegyveresek. A játékos anyját végül elengedték, őt egy autóban hátrahagyták, de Luis Manuel Díaz holléte továbbra sem ismert.

Rendőrök és katonák százai keresik Díazt, csütörtökön pedig az is kiderült, hogy az ELN rabolta el. A csoport egyik képviselője állítólag azt mondta, hogy a következő napokban elengedik Díazt.

Nagyjából 50 ezer amerikai dollárnyi nyomravezetői díjat ajánlott fel a kormány Forrás: AFP/-

Az ELN egyébként Kolumbia mai napig legaktívabb gerillacsoporja, amely 1964 óta működik és 2000-nél is több tagja van. A csoport a venezuelai határ környékén a legaktívabb, ott, ahol Díaz szülei is élnek. A szülőket akkor rabolták el, amikor megálltak egy benzinkúton

A kormány tájékoztatása szerint tárgyalnak a csoporttal, a békés rendezés ügyében. Az országban hatalmas felháborodást váltott ki az emberrablás, hiszen Luis Díaz a válogatott egyik legnépszerűbb alakja.