Vágólapra másolva!
A klub korábbi csapatkapitánya és emblematikus játékosa, Leonardo Bonucci hétfőn beperelte a Juventust.

A 36 éves, 121-szeres olasz válogatott védő ügyvédei hétfőn adták be a keresetet a torinói sztárcsapat ellen. Bonucci álláspontja szerint a klub nyári döntései úgy emberileg, mint szakmailag súlyos károkat okoztak neki.

Bonucci, aki két felvonásban tizenkét idényt töltött a Juventusnál, és a klub hatodik olyan játékosa lett, aki több mint 500 mérkőzésen húzta magára a fekete-fehér mezt, tavasszal még úgy tervezte, hogy szerződése 2024-es lejárta után a Juvéból vonul majd vissza.

Leonardo Bonucci már aligha a Juventusból fog visszavonulni Forrás: NurPhoto via AFP/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Csakhogy júliusban a klub frissen kinevezett igazgatója, Cristiano Giuntoli közölte vele, hogy a továbbiakban nem számítanak rá, ezt követően pedig szó szerint bezáródtak előtte a Juve létesítményeinek kapui. Bonucci álláspontja szerint azzal, hogy nem nem használhatta a klub létesítményeit, így a konditermet, az uszodát, de még az ebédlőbe sem mehetett be, a Juventus hátráltatta a szakmája gyakorlásában.

Edzeni lejárhatott a vinovói létesítménybe, azonban nem készülhetett a csapattal, és semmilyen edzői vagy egészségügyi segítséget nem kapott.

Így aztán nem is a legjobb állapotban igazolt a Bundesliga előző kiírásának negyedik helyzettjéhez, a története első Bajnokok Ligája-szereplésére készülő Union Berlinhez, ahol az első három fordulóban még egyetlen percet sem játszott.