Vágólapra másolva!
A német Bild sportlap Dárdai Pál legkisebb fiát, a 17 éves Bencét dicsérte, miután a fiatal középpályás remekelt a hétvégi Holstein Kiel otthonában 3-2-re megnyert mérkőzésen.

Dárdai Bence a 77. percben lépett pályára a Holstein Kiel elleni találkozón, miután a Hertha középpályását, a bosnyák Smail Prevljakot sérülés miatt le kellett cserélni. A 17 éves középpályás remekül szállt be a meccsbe, a Bild azt írja, hogy a legkisebb Dárdai fiú pályafutása legjobb 13 percét játszotta.

Dárdai Bencét hatalmas tehetségnek tartják Németországban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jurgen Fromme

A német lap kiemelte, hogy a német válogatottal U17-es Európa-bajnok Dárdai Bence előkészített egy hatalmas helyzetet Haris Tabakovicnak, a hajrában pedig annyira "pofátlanul" futballozott, hogy a meccs végén egyszerre ketten is belerúgtak, amiért végül megkapta a győzelmet jelentő tizenegyest a berlini csapat.

A találkozó után a Herthát irányító Dárdai Pál is dicsérte a fiát, és kijelentette, hogy a 17 éves Bence fordította meg a meccset, és utalást tett rá, hogy a legkisebb fia hamarosan a kezdőben találhatja magát.

Az edzői csapatom régóta hangoztatja, hogy Bence megérdemel egy lehetőséget a kezdőben”

– mondta Dárdai Pál, akinek szüksége van egy kreatív középpályásra, ugyanis a legnagyobb fia, a 24 éves Palkó súlyos sérülést szenvedett a Braunschweig elleni találkozón, míg a Holstein Kiel ellen lecserélt Prevljak játéka is kérdéses, így könnyen lehet, hogy szombat este a 17 éves Dárdai Bence ott lesz a Hertha kezdőjében a St. Pauli elleni találkozón.