Vágólapra másolva!
Nem elveszett figurák ülnek a San Marino-i AC Virtus Aquaviva vezetőségében, amit jól mutat, hogy milyen zseniálisan reagáltak az UEFA által kiszabott büntetésre.

Az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése azután szakadt a Virtus nyakába, hogy az aprócska klub végre kiharcolta a nemzetközi kupaszereplés jogát. Csakhogy 2017-es, fogadási csalásban való részvétel miatt kiszabott büntetés miatt idén mégsem indulhatnak el a Konferencia-ligában.

A helyzet kísértetiesen hasolnlít az Osasunával történtekre. Az UEFA azért zárta ki a La Ligában hetedik helyen záró egyesületet a harmadik számú kontinentális klubsorozatból, mert a 2013-2014-es idényben bundabotrányba keveredett, s a 2020 elején lezajlott perben több korábbi tisztségviselőjét is elítélték.

A hasonlóság a Virtus vezetőinek figyelmét sem kerülte el, úgyhogy mindjárt küldtek is egy Insta-üzenetet a spanyoloknak:

"Hé, Osasuna, ha már az UEFA mindkettőnket kizárt a Konferencia-ligából, miért nem ragadjuk meg az alkalmat egy barátságos mérkőzésre?"

Így kell előnyt kovácsolni egy büntetésből. Kíváncsian várjuk, lesz-e fogadókészség a baszkok részéről.