Megvan az ítélet a francia sztárfocista nemierőszak-ügyében: elsírta magát a bíróságon

Vertical
French footballer Benjamin Mendy reacts as he leaves Chester Crown Court in Chester, north-west England, on July 14, 2023, having been cleared of one count of rape and another of attempted rape. A UK court jury on Friday acquitted former Manchester City and France footballer Benjamin Mendy of one count of rape and another of attempted rape. Mendy, 28, had been on trial at Chester Crown Court, northwest England, after previously being cleared of six counts of rape and one of sexual assault. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Megszületett az ítélet a több rendbeli nemi erőszakkal vádolt korábbi Manchester City-játékos, francia válogatott Benjamin Mendy ügyében.

A 2018-ban világbajnoki aranyérmes 28 éves baloldali védőt nem találta bűnösnek az ügyét tárgyaló chesteri bíróság, így szabadon távozhatott a tárgyalótermből.

Mendyt még 2021-ben vádolta meg először egy nő azt állítva, hogy a futballista 2020 októberében megerőszakolta őt cheshire-i luxuslakásában, majd nem sokkal később egy másik nő is jelentkezett, ő azt vallotta, hogy a játékos 2018-ban erőszakolta meg. Mendy mindent tagadott, a bíróság azonban elrendelt előzetes letartóztatását, a Manchester City pedig az ügy lezárásáig felfüggesztette.

Pénteken egy chesteri bíróság hat férfi és hat nő alkotta esküdtszéke végül meghozta a tavaly szeptember óta tartó tárgyalás ítéletét, és ők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy Mendy ártatlan.

A francia focista beszámolók szerint zokogva vette tudomásul az ítéletet, a bíróság előtt pedig sírva ölelte meg barátait. Mendy később köszönetet mondott az esküdteknek, amiért "csak a tényekre és a bizonyítékokra figyeltek a pletykák és az ügyet övező felhajtás helyett".