Döntöttek a gusztustalankodó Cristiano Ronaldo büntetéséről

fbl Horizontal FOOTBALL
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts after being injured during the Saudi Pro League football match between Al-Hilal and Al-Nassr at the Prince Faisal Bin Fahd stadium in the capital Riyadh on April 18, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy a Szaúdi Labdarúgó-szövetség Fegyelmi és Etikai Bizottsága nem fogja megbüntetni Cristiano Ronaldót a legutóbbi meccse végén tett obszcén gesztusáért, amely hatalmas vitát váltott ki világszerte.

A szaúd-arábiai al-Nasszr csapatában játszó portugál focista a legutóbbi, vereséggel zárult bajnokijának végén a levonulás közben a nemi szervét fogdosta, amiért petíciót indítottak annak érdekében, hogy tartóztassák le és toloncolják ki az országból.

Cristiano Ronaldo (egyelőre) megúszta következmények nélkül a nemi szerve fogdosását Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A Szaúdi Labdarúgó-szövetség Fegyelmi és Etikai Bizottsága megvizsgálta az esetet, és meghozta ítéletét, amelyben megállapította, hogy további intézkedésre nincs szükség. A döntést azzal magyarázták, hogy

a meccs hivatalos felvételein nem volt látható Ronaldo tette, a közösségi médiában megjelent videókkal pedig nem foglalkoz(hat)tak.

A bizottság ugyanakkor az al-Nasszr csapatának osztott ki büntetést, pontosabban egy 15 000 riálos (1,38 millió forintos) pénzbírságot, amiért a játékosaik túl későn érkeztek a pályára az öltözőből a második félidő elején.

Forrás