A világ legkülönlegesebb temetőjében egy miniatűr stadionban lesz Pelé végső nyughelye

Football legend Pele passes away at age 82 Black Pearl,Brazil,Brazilian football legend,Brazilian soccer pl Horizontal
SANTOS, BRAZIL - DECEMBER 29: A general view of Memorial Necropole Ecumenica where a private burial to be held on Jan. 3rd following the death of Brazilian Football legend Pele in Santos, Brazil on December 29, 2022. Football icon Pele lost his fight against colon cancer and passed away at the age 82. Fernanda Luz / Anadolu Agency (Photo by Fernanda Luz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legmagasabb, és talán nem túlzás, legkülönlegesebb temetőjében, a Sao Paulo Santos városrészében található Memorial Necrópole Ecumenicalban lesz Pelé végső nyughelye.

A 2022. december 29-én 82 éves korában elhunyt legenda 2003-ban maga választotta ki nyughelyét a Guinness Rekordok Könyvében a világ legmagasabb temetőjeként szereplő Memorial Necrópole Ecumenicalban.

Az 1984-ben átadott, 14 emelet magas épületben mintegy 1,8 hektárnyi területen 1600 megvásárolható temetkezési hely van. Pelé azért választotta végső nyughelyéül a Memorial Necrópolét, mert az nem nem egy hagyományos temetőre hasonlít, és úgy vélte, hogy ott "lelki békére és nyugalomra találhat".

A Memorial Necrópole Ecumenica Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Fernanda Luz

Pelé mauzóleuma az épület első emeletén lesz, ahol egy 200 négyzetméteres teremben egy miniatűr stadion közepén nyugszik majd nyitott koporsóban, bebalzsamozva, pályafutása ikonikus képeivel körülvéve.

Hogy a Memorial Necrópole Ecumenical mennyire más, mint egy temető, jól mutatja, hogy az épületben egy kápolna mellett van egy non stop nyitva tartó étterem, egy autós múzeum, egy halastó és egy nagy madárröptető is.