Ronaldo kirúgása után a gyűlölt tulajdonosok is távoznának a Manchester Unitedtól

BRITAIN-MAN U-TAKE OVER 4 Horizontal
Machester United fans express their displeasure at Old Trafford in Manchester, 12 May, 2005, after US tycoon Malcolm Glazer made formal cash takeover offer for the world's richest football club. A statement released by Glazer's bankers said he would make a 300 pence-per-share cash offer to United shareholders, valuing the world-famous club at 790.3 million pounds (1.16 billion euros, 1.47 billion dollars). AFP PHOTO/MARTYN HARRISON (Photo by MARTYN HARRISON / AFP)
Vágólapra másolva!
A 4,6 milliárd dolláros vagyonnal a világ harmadik legértékesebb futballklubjának számító klubot akár teljesen eladhatja a szurkolók által utált amerikai tulajdonos, a Glazer család.

A Manchester Unitedot 2005 óta irányító családtól az utóbbi évek sikertelenségei után egyre több rajongó akar megszabadulni. A klub eladásának lehetőségét végül maguk a Glazerek is elismerték kedden, Cristiano Ronaldo kirúgásának bejelentésével egy napon.

Egy tanácsadó céget kértek fel, hogy vizsgálják meg egy tranzakció lehetőségét: az a Raine Group fogja képviselni őket, amely a Chelsea eladását is segítette megvalósítani.

„A Manchester United ereje 1,1 milliárd rajongót és követőt számláló globális közösségünk szenvedélyén és hűségén nyugszik. Miközben továbbra is a klub sikertörténetére igyekszünk építeni, az igazgatóság engedélyezte a stratégiai alternatívák alapos értékelését.

és hogy a Manchester United maximalizálja a klub számára elérhető jelentős növekedési lehetőségeket ma és a jövőben" – állt a család közleményében.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!