Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominikot is beválasztotta a 21 évesek világválogatottjába a spanyol sportnapilap, a Marca, amely 18-37 év között állított össze minden korosztályban álomcsapatokat.

A Marca 18 évesektől egészen a 37 évesekig korosztályos álomcsapatokat állított össze. A 21 évesek csapatában helyet kapott Szoboszlai Dominik is, aki október 25-én tölti be a 22. életévét - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Szoboszlait a csapattársai ünneplik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A 21 évesek korosztályának álomcsapata:
Destanoglu– Dest, Fofana, Saliba, Davies – Saka, De Ketelaere, Szoboszlai – Gordon, Rodrygo, Martinelli.

Rengeteg olyan fiatal tehetség van, akik a következő 10-15 évben meghatározhatják a világ labdarúgását. A 19 éveseknél az Eduardo Camavinga, Jude Bellingham, Pedri középpálya különösen figyelemfelkeltő, ha csak azt nézzük, hogy a Transfermarktnál a három játékos becsült összértéke 235 millió euró (55, 90-90).

A 37 évesek korosztályában Luka Modric (Real Madrid) Cristiano Ronaldo (Manchester United) egyetlen csapattársa (korábban a Real Madridban játszottak is együtt), aki még nemzetközi kupában szereplő topklubban játszik. A 35 éves korosztály álomcsapatában Lionel Messi (PSG) korábbi barcás csapattársával, Gerard Piquével, Leonardo Bonuccival (Juentus) és Edinson Cavanival is azonos tizenegybe került.

Az újdonsült aranylabdás Karim Benzema (Real Madrid) pedig Robert Lewandowskival (Barcelona), Ángel Di Maríával (Juventus) és Sergio Busquetsszel karöltve alkotja a 34 évesek csapatát.