Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City szupersztárja, Erling Haaland egy nagyon bizarr diétát mutatott be, amely segített neki, hogy a lehető legjobb formába kerüljön.

A norvég válogatott csatár, Erling Haaland a Southampton ellen 4-0-ra megnyert meccsen már egymást követő hetedik bajnokiján vette be az ellenfél hálóját, 15 találatával - összesen a 20. gólját szerezte a szezonban - fölényesen vezeti a Premier League góllövőlistáját.

A szenzációs teljesítményhez pedig egy nem mindennapi étkezés is hozzájárul. A City sztárja elárulta, hogy

tehén szívből és májból álló diétával tartja topformában a szervezetét.

Erling Haaland egészen elképesztő formáját a különleges étkezésének is köszönheti Forrás: Origo

„Lehet mások nem eszik ezt, de számomra nagyon fontos a szervezetem gondozása. Szerintem a legfontosabb, hogy minőségi ételeket együnk, amennyire csak lehet.

Igen, megeszem a szívet és a májat."

A szív és a máj egyébként B-vitaminban, vasban, foszforban, valamint rézben és magnéziumban gazdag szuperélelmiszerek.

A The Sun a dokumentumfilmben látható képsorok után azonnal

Hannibal Lecterként emlegeti a norvég klasszist.

Haalandot Hannibal Lecterhez hasonlítják

Akinek esetleg nem lenne ismert Hannibal Lecter - bár biztosan nem sok ilyen ember van - annak röviden egy kis magyarázat. Dr. Hannibal Lecter Thomas Harris amerikai író egyik kitalált alakja, az úgynevezett Hannibal-tetralógia szereplője, aki A bárányok hallgatnak című mozifilmben Anthony Hopkins Oscar-díjas megformálásában vált széles körben ismertté. Lecter igazán különleges ember, mivel rendkívül intelligens, viszont előszeretettel fogyasztotta az emberi húst.

Ez csak egy különlegessége egyébként Haaland napi 6000 kalóriát tartalmazó étrendjének. A norvég sorozatból az is kiderül, hogy csak egy

bonyolult szűrőrendszeren keresztül megtisztított vizet iszik, de azt is elárulta, hogy igyekszik azonnal a napba nézni, amint felébred.

A "Haaland: A nagy döntés" című filmben, amelyet a Borussia Dortmundból a Citybe költözése előtt forgattak érdekes dolgokról beszélt:

ez jót tesz a cirkadián ritmusnak" (napi biológiai óra - a szerk.) - mondta Haaland. Emellett rajong a jeges fürdőkért, és néha lefekvés előtt felveszi a szemüveget, amely kiszűri a kék fényt, hogy javítsa az alvásminőségét.

- tette hozzá a norvég támadó, aki azért a finomságokat sem veti meg. Korábban elmondta, hogy nagy rajongója a kebabnak és a pizzának az ünnepi időszakokban, de a lasagne is ott van a kedvencek között, főleg, ha az apja készíti.

Erase Steenslid, Haaland korábbi dortmundi trénere például azzal viccelődött, hogy

a norvég sztár „mindig a legközelebb volt a büféhez, és a tányérján pedig szó szerint egy hegynyi étel volt".

Édesapja, Alf-Inge Haaland - aki szintén játszott a Cityben - elmondta, a fiát mindig az egészséges táplálkozásra ösztönözte,

főleg, amikor látta, hogyan segített ez Cristiano Ronaldónak.

Azt mondta, a korábbi Manchester United-játékos, Patrice Evra mesélt neki egy történetet Ronaldo étkezéséről. Most valami hasonlót szeretnének Erling Haalandnál is megvalósítani.