Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a 3. csoport élére ugrott. A mérkőzés után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate nyilatkozott és arról beszélt, hogy mostantól a jövőn kell dolgozniuk. Ami optimista nyilatkozat ahhoz képest, hogy azt skandálták az angol szurkolók a meccs végén: Reggelre ki leszel rúgva.

"Nagyon jó válogatott ellen játszottunk. Az első gólt követően elvesztettük az önbizalmunkat. Próbáltam cserékkel felrázni a csapatot, de a támadásokkal nagy kocázatot vállaltunk. A játékosaimat nem tudom bántani, az elmúlt meccseken próbáltam fiatal játékosokból össteválogatni a keretet, mert előttünk áll egy világbajnokség, az év vége előtt nem akartam leharcolni a kulcsjátékosokat, ez volt most az ára. Sok munkánk van még, ma estétől a jövőn dolgozunk.

Gareth Southgate a kollégáját, Marco Rossit dicsérte Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tanulnuk kell ebből is, szeptemberben még van két meccsünk. Tudom, hogy nagyon jó játékosaim vannak, ezt a ma estét el kell felejteni. Marco Rossi fantasztikus munkát végzett a magyar váloogatottnál, kiváló edző. Jól játszotta meg a magyar csapat a labdákat, jók voltak a kontrák, megérdemelten győzött az ellenfél" - mondta az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate az M4 Sport kamerája előtt.