"Megalázták és széttépték Angliát" - teljes katasztrófáról ír az egyik legnagyobb brit lap

775817318 fbl Horizontal
England's midfielder Bukayo Saka reacts during the UEFA Nations League, league A group 3 football match between England and Hungary at Molineux Stadium in Wolverhampton, central England on June 14, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angolok döbbenten és csalódottan vették tudomásul, hogy a magyar válogatott Wolverhamptonban 4-0-ra kiütötte a világsztárokkal felálló Eb-ezüstérmest. Az egyik legnagyobb brit lap, a Daily Mail szerint Angliát megalázták és darabokra szedték a magyarok, a szurkolók pedig a szövetségi kapitány, Gareth Southgate lemondását követelik.

A brit újság szerint szurkolók egy csoportja a mérkőzés után Gareth Southgate lemondását követelte. "Reggelre már ki leszel rúgva" - énekelték hangosan a lefújást követően. Ez egyelőre nem történik meg, mert a szövetségi kapitány továbbra is élvezi a bizalmat, és az idei világbajnokságon is ő irányíthatja a nemzeti csapatot, azonban az angolok kétségbe vannak esve a magyarok elleni súlyos vereség miatt, és borúsan látják a vb-esélyeiket.

Az angolok tavaly nyáron nagyon közel voltak ahhoz, hogy megnyerjék az Eb-t, csak büntetőpárbajban bukták el a döntőt az olaszok ellen, de azóta mélyre süllyedtek.

A Nemzetek Ligája halálcsoportjában az utolsó helyet foglalják el Phil Fodenék két döntetlennel, két vereséggel és 1-6-os negatív gólkülönbséggel.

Ezek alapján érthető, hogy az országban pánikhangulat uralkodik a válogatott jövőjét illetően.

A Daily Mail szerint Angliát megalázták és széttépték Forrás: Origo

A Daily Mail szerint a fantasztikusan futballozó magyarok egész egyszerűen megalázták az angol csapatot, amelynek kulcsjátékosai fásultan és rengeteg hibával játszottak.

Harry Kane például óriási luftot rúgott Sallai Roland vezető gólja előtt, és a többi sztár is mélyen a tudása alatt teljesített.

Az újság szerint a játékosok egyhamar nem fogják elfelejteni ezt a történelmi kudarcot, hiszen Anglia 1928 óta nem kapott ki ilyen különbséggel hazai pályán. A súlyos vereség lelkileg nagyon megviselheti az együttest, amelynek csupán két mérkőzése van hátra a novemberben kezdődő katari világbajnokságig.

A lap kiemeli, hogy Gareth Southgate-re rengeteg munka vár, hogy elfelejtesse a focistákkal a kedd estét, rendet tegyen a fejekben, és olyan csapatot állítson össze a vb-re, amely képes lehet a végső győzelemre. Jelenleg sem a szurkolók, sem a sajtó, de még valószínűleg maguk a játékosok sem hiszik el, hogy ez lehetséges. A világszenzációt okozó magyar válogatott a padlóra küldte Angliát, ahonnan jelen állás szerint elképesztően nehéz lesz felállnia.