Vágólapra másolva!
Elégedett volt és fejlődésről beszélt Hansi Flick, a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki ezüstérmes angolok ellen játszott kedd esti 1-1-es döntetlen után.

A Nationalelf Münchenben Jonas Hoffmann 50. percben szerzett góljával került előnybe, s majdnem meg is nyerte a meccset, de az angolok az immár 50 gólos Harry Kane büntetőből szerzett találatával a 88. percben egyenlítettek, kialakítva ezzel a végeredményt.

- jelentette ki Flick, aki úgy vélte, "jelentős mértékben" javult a teljesítményük a múlt szombati, olaszok ellen elért 1-1-es döntetlen óta. "Kellemes estét okoztunk a szurkolóink számára, de sajnos a méltó befejezés hiányzott a végén".

Flick elégedett volt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Ralf Ibing / firo Sportphoto/Ralf Ibing

Flick hangsúlyozta, válogatottjában "megvan a minőség, valamint a játékosok, akikben óriási fejlődési potenciál lakozik", az egyes csapatrészeken belül pedig szerinte "jó értelemben vett küzdelem" zajlik a kezdő tizenegybe kerülésért.

A másik oldalon Gareth Southgate szövetségi kapitány a csereként pályára küldött, és az egyenlítésben nagy szerepet vállaló Jack Grealisht emelte ki, de jelezte, a szélsőnek "taktikai szempontból" még bőven van hova fejlődnie.

Grealish gólt lőtt Forrás: AFP/Christof Stache

A Manchester City sztárja 18 percet kapott a müncheni találkozón, és Southgate szerint pozitív hatással volt a csapat játékára.

- mondta az angol kapitány.

A két forduló után a csoport élén álló, Európa-bajnok olaszok szombat este Angliában szerepelnek, Marco Rossi szövetségi kapitány magyar válogatottja pedig a Puskás Arénában a németeket fogadja.