Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a már bajnok Paris Saint-Germain 2-2-es döntetlent játszott a Troyes csapatával a Parc des Princes stadionban.

Annak ellenére a párizsi csapat már két héttel ezelőtt megnyerte a bajnokságot, Mauricio Pochettino vezetőedző a lehető legerősebb csapatát küldte pályára Troyes ellen. Ott volt a pályán a góllövőlistát vezető Kylian Mbappé, a brazil Neymar, a gólpasszkirály Ángel Di Maria és a hétszeres aranylabdás Lionel Messi is.

A párizsiak jól kezdték a meccset, Di Maria gyönyörű betekert labdája után a csapatkapitány Marquinhos szerzett gólt közvetlen közelről. A 25. percben növelte az előnyét a PSG. Egy egy remek átadás után Mbappé került helyzetbe, de elkaszálták a tizenhatoson belül, így tizenegyes jöhetett, amit Neymar a kapu közepébe gurított a balra mozduló Jessy Moulin helyére.

Mbappét a tizenegyes előtt percekig ápolni kellett Forrás: AFP/Franck Fife

Ekkor úgy tűnt, gálázni fog a párizsi csapat, azonban a 30. percben Iké Ugbo csapott le egy rosszul hazaadott labdára, és 13 méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

A második félidő elején a Troyes kiegyenlített.

A 48. percben Renaud Ripart tört be a tizenhatoson belülre, Presnel Kimpembe azonban nemes egyszerűséggel lebirkózta a támadót, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Florian Tardieu állt oda, és a jobbra vetődő Keylor Navas helyére bepanenkázta a labdát.

Florian Tardieu lába nem remegett meg Keylor Navasszal szemben Forrás: AFP/Franck Fife

Az 57. percben gólt lőtt a Paris Saint-Germain. Egy előreívelt labda a védőjével birkózó Mbappé testéről lepattant, a lendületből érkező Neymar pedig kapura tört és 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ez lett volna a brazil támadó 100. gólja a PSG-ben, azonban a játékvezető videózás után érvénytelenítette a gólt, mert mielőtt Neymarhoz került volna a labda, Mbappé ellökte Erik Palmer-Brownt.

A folytatásban a PSG ment előre a győzelemért, többet is birtokolta a labdát, de igazán komoly helyzeteket nem tudott kialakítani. Mbappé szorosan fogták, Messi pedig ezúttal is irányítóként játszott, ezért nagyon ritkán ért fel az ellenfél kapujához és veszélyeztetni sem tudott.

Lionel Messi továbbra sem találja a helyét a PSG-ben Forrás: AFP/Franck Fife

A 83. percben aztán kis híján megnyerte a meccset a PSG. Di Maria balról betekert labdájára Marquinhos robbant be, de a csapatkapitány hatméteres fejese néhány centivel elkerülte a kapu bal oldalát.

A 91. percben a PSG-nek még szerencséje sem. Lionel Messi próbálkozott egy távoli lövéssel, a 20 méteres bombája a felső lécen csattant, így a hétszeres aranylabdás támadónak ez volt a 10. kapufája az idei szezonban, a PSG pedig nyolcadik döntetlenjét játszotta a bajnokságban.

Ligue 1, 36. forduló:
Paris Saint-Germain-Troyes 2-2 (2-1)