Biztosította az amerikai focisták biztonságát a mexikói szövetség

Horizontal
Supporters of Atlas fight with supporters of Queretaro during the Mexican Clausura tournament football match between Queretaro and Atlas at Corregidora stadium in Queretaro, Mexico on March 5, 2022. - A match between Mexican football clubs was called off March 5, 2022 after violence by opposing fans spilled onto the field. The game between Queretaro and Atlas at La Corregidora stadium in the city of Queretaro -- the ninth round of the 2022 Clausura football tournament -- was in its 63rd minute when fights between opposing fans broke out. (Photo by EDUARDO GOMEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége (USSF) megkapta a mexikói szervezettől (FMF) a biztonsági garanciákat azt követően, hogy a közép-amerikai országban egy múlt szombati bajnoki találkozón a szurkolók részéről erőszakos cselekmények történtek.

Querétaróban az Atlas Guadalajara csapata vendégeskedett március 5-én, azonban a 62. percben félbeszakadt a találkozó, miután a drukkerek közötti, az eseményről készített videók tanúsága szerint rendkívül brutális összecsapás tört ki, amely során 26 ember, többségük férfi szorult kórházi ápolásra. Közülük háromnak kritikus az állapota.

A szombati Querétaro-Atlas bajnoki a szurkolók verekedéséről marad emlékezetes. Forrás: AFP/Eduardo Gomez

A mexikói és az amerikai válogatott magyar idő szerint március 25-én hajnalban világbajnoki selejtező-mérkőzést vív egymással. Így a szombaton történtek után az USSF garanciákat kért a házigazda FMF illetékeseitől, hogy hivatalos küldöttségük tagjai és szurkolóik biztonságban lesznek Mexikóvárosban.

A CONCACAF-térségben 11 fordulót követően, három körrel a zóna március végi zárása előtt a mexikói és az amerikai együttes azonos pontszámmal áll – az éllovas Kanada mögött és a negyedik Panama előtt egyaránt négy egységgel –, így igazi rangadóra van kilátás. A zóna selejtezősorozatának utolsó, harmadik szakaszában már csak nyolc csapat szerepel, közülük az első három jut ki az év végén sorra kerülő katari vb-re, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik majd.