Vágólapra másolva!
Jelenleg az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Románál dolgozó José Mourinho az egyik, ha nem a legmegosztóbb személyiség a futballvilág edzői között. A portugál sztáredzőt vagy utálják, vagy szeretik, nehéz olyan embert találni, akit hidegen hagy a szakember, így természetesen nagy figyelem övezi a magánéletét is. Ráadásul a gyerekei is tettek, tesznek róla, hogy folyamatosan beszéljenek róluk, ugyanis a lányában, Matilde-ban, és a fiában, José Jr.-ban is ott van a "Mourinho-faktor." 

A sikeres férj és családapa

Azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy

José Mourinho a világ legismertebb és legsikeresebb edzőinek egyike.

A Portóval meglepetésre 2004-ben megnyerte a BL-t, a Chelsea-ből topcsapatot csinált, az Interrel mindent megnyert 2010-ben. A Real Madrid kispadján sem volt sikertelen, megnyerte a La Ligát és a Spanyol Kupát is, a korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea-nél újra bajnok lett, a Manchester Uniteddel Európa-ligát nyert. Számtalanszor lett az év edzője a különböző nemzetközi szervezeteknél, bajnokságokban.

José Mourinho igazán megosztó személyiség Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Hiába a kiváló eredmények, a Special One-t a megosztó személyisége miatt mégis sokan utálják, bukott edzőnek tartják.

Ám éppen a személyisége az oka annak, hogy olyan gyakran hallhattuk a pályafutása során a Mourinho-faktor kifejezést a portugál sztáredzővel kapcsolatban.

Ezt a bizonyos plusz "összetevőt" pedig a gyerekei is örökölték, a lánya Matilde, és a fia, José Jr. is igen tehetséges.

A fiút ügyes kapusnak tartották, akit mára inkább már úgy emlegetnek, mint a jövő edzőgenerációjának egyik nagy alakját, míg a lány díjnyertes ékszerész, akinek a munkáit a világ celebjei is nagy örömmel viselik.

José Mourinho felesége, Matilde Faria (jobbra) és a lánya, Matilde Forrás: AFP/Leon Neal

Mourinho gyakran hangsúlyozza, hogy a családja áll élete középpontjában. A portugál szakember tinédzserként, 17 évesen jött össze az Angolában született feleségével, Matilde Fariával - becenevén Tamival, aki filozófia szakon végzett a Lisszaboni Katolikus Egyetemen -, és 1989-ben fogadtak örök hűséget egymásnak. A hosszú évek alatt többször is felröppentek olyan hírek, hogy a pár házassága válságba került, mégis kitartották egymás mellett.

Felesége egyébként ki nem állhatja a futballt, és mindazt, ami a labdarúgást körülveszi.

Két gyermekük született, José és Matilde első gyermekét Matilde-nak, öccsét pedig Josénak keresztelték a szülők.

Mourinho gyönyörű lánya, a díjnyertes ékszerész

A 25 éves Matilde Mourinho ékszere elnyerte az Év feltörekvő márkája díjat

a méltán híres Professional Jeweller Awardson, miután 2020 decemberében elindította saját ékszermárkáját.

Az egyébként igencsak szemrevaló fiatal hölgy termékei különböznek a versenytársakétól, ugyanis

fenntartható anyagokból készíti az ékszereket.

Az ékszerek iránti szenvedélye 2018-ban kezdődött, amikor 18. születésnapjára egy arany karkötőt ajándékoztak neki a szülei.

- mondta a Daily Mailnek Matilde, aki laboratóriumban előállított, mesterséges gyémántokat használ, mert ezek "vannak a legkisebb hatással a környezetre".

Matilde az édesanyjával történt bevásárlás során tudta meg, hogy a gyémántokat laboratóriumban is elő lehet állítani.

A gyönyörű Matilda Mourinho Forrás: instagram.com/matildefmf/

"Bementünk egy boltba, ahol megláttunk egy ékszermárkát. A tulajdonos odajött, és azt mondta: -

Tudta, hogy minden ékszerünk laboratóriumban előállított gyémántot használ?" Azt kérdeztem: "Mit?" Igazán izgatott lettem.

A The Sun beszámolója szerint Matilde egy londoni egyetemen tanulta a mesterséget, divat és kreatív iparágak szakán szerzett MA fokozatot.

"Az édesanyám Angolában született, ahol túl sok vér tapadt a gyémántokhoz. Mindig fellépett ez ellen. Elképesztőnek tartotta, hogy léteznek laboratóriumban előállított gyémántok."

Matilde-nak saját boltja van a londoni Soho szívében, ahol a forgalmas utcákon számos lehetőség áll rendelkezésre az étkezésre, az éjszakai szórakozásra és természetesen a vásárlásra. Férfi és női ékszereket is lehet találni a boltban,

ahol egy-egy darabért akár 1850 fontot (körülbelül 810 ezer forintot) is elkérnek.

A hírességek is rajonganak Matilde ékszereiért, többek között Naomi Scott színésznő és Prijanka Csopra színésznő és filmproducer is szívesen viseli a gyönyörű kiegészítőket. Na meg természetesen a büszke apa is,

Mourinhót már többször fotózták le a lánya által készített karkötőben és gyűrűben az AS Roma edzésén, amelyről a portugál tréner is osztott már meg fotót a közösségi oldalán.

Érdekesség Matilde-val kapcsolatban, hogy még 2016-ban felröppent a hír, hogy

José Mourinho lánya elcsavarta David Beckham legidősebb fiának, Brooklynnak a fejét, vagy éppen fordítva.

Több angol lap mellett a Marca is megírta, hogy Matilde Mourinho együtt járt Brooklyn Beckhammel. A fiatal nő egyébként korábban azzal került a címlapokra, hogy egy nála 11 évvel idősebb futballistával, Danny Grahammel folytatott kapcsolatot. Hozzá képest komoly váltás volt, Brooklyn, aki majdnem három évvel fiatalabb nála.

Matilde a párkapcsolatai és az ékszerei mellett

gyakran a meglehetősen bátor ruhaválasztásával is a figyelem középpontjába került, így nem csoda, hogy körberajongják a férfiak.

A fia jobb edző lehet az apjánál is

- mondta egy korábbi nyilatkozatában Mourinho, akinek a fia hozzá hasonló karriert futhat be.

José Mourinho fia is magasba emelhette az Angol Ligakupát Forrás: DPPI via AFP/Backpage Images

A jelenleg 21 éves José Jr.-nak nincs csapata, az átigazolásokkal foglalkozó Transfermakt oldal szerint a szakemberek tehetséges kapusnak tartják. Három évig szerepelt a Fulham utánpótláscsapataiban a Barcelonában született focista, aki azonban

már most inkább az edzői pályafutás felé kacsingat. És ha lehet hinni az apjának, akkor jobb edző is válhat belőle, mint az AS Roma tréneréből.

José Mourinho Jr.-nak kiváló meglátásai vannak Forrás: AFP/Ben Stansall

A fia már 2018-ban az apja mellett ült a kispadon, amikor a Manchester United a Swansea ellen lépett pályára.

A fia taktikai elemzéseket készített arról, hogy miért nem jöttek úgy az eredmények, mint ahogy azt az édesapja elvárta volna.

„Néhány rossz eredmény után kidolgozott néhány elemzést a csapatomról. Nyilvánvalóan ő is szenvedett, mert látta, hogy az apa eredményei nem túl jók" - árulta el Mourinho. - Azt hiszem,

José Mourinho úgy gondolja, hogy fiából egy napon nagyszerű edző válhat. Ez nem is lenne annyira meglepő, Mourinho sem futott be sikeres karriert játékosként - a Testnevelési Egyetem mellett a portugál másodosztályban futballozott - mint edzőként, 25 évesen több pénzt keresett középiskolai testnevelői állásából, mint a labdarúgásból.

José Mourinho Jr. hamarosan az apja nyomdokaiba léphet Forrás: AFP/Paul Ellis

"Akarva és akaratlanul is összehasonlítom őt magammal, amikor az ő korában én is megpróbálnám ugyanazt csinálni az apámért

(José Manuel Mourinho Félix profi kapus és edző volt). Természetesen más technológiai módszerekkel, mint abban az időben.

Nem nehéz belátni, hogy a Special One "készített" néhány hozzá hasonló Special One-t, ugyanis a lánya és a fia is hihetetlenül tehetséges a maga területén. Matilde ékszereit már most hírességek viselik, míg a Zuca becenévre hallgató 21 éves szakember egy napon túlszárnyalhatja majd édesapja eredményeit is.