Vágólapra másolva!
Az olasz futballstadionoknak továbbra is a 75 százalékát kihasználhatják a mérkőzéseken, de a szurkolók számára kötelezővé teszik a maszkviselést a lelátón.

A koronavírus legújabb, omikron-variánsa egyre jobban terjed világszerte, így Olaszországban is felkészültek a járványhelyzet elleni fokozottabb védekezésre. A Serie A-ban és az alacsonyabb osztályú bajnokságokban továbbra is kihasználhatják a stadionok kapacitásának 75 százalékát, de bizonyos korlátozó intézkedéseket vezetnek be a biztonság érdekében.

Az olasz futballstadionokban korlátozásokat vezetnek be Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Marini/LiveMedia/NurPhoto/Alessio Marini

A Football Italia megírta, hogy csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező drukkerek léphetnek be az arénákba, a negatív teszteredmény felmutatása már nem elegendő.

Fontos előírás, hogy FFP2-es maszkban lehet csak a helyszínen tartózkodni, amit nyitott térben sem szabad levenni.

Mindemellett a hírek szerint a védettségi igazolványt az eddigi kilenc helyett hat havonta meg kell újítani.

A Premier League-ben több mérkőzést is el kellett halasztani a fokozódó járványhelyzet miatt, mert rengeteg csapatnál játékosok, edzők és stábtagok fertőződtek meg a koronavírussal. Németországban és Belgiumban már újra bevezették a zárt kapus meccseket, ám az olaszok a megelőző intézkedések alkalmazásával szeretnék elkerülni a jelentős bevételkiesést.