Vágólapra másolva!
Szombaton hosszú idő után először rendeztek ismét szurkolói teremfoci-tornát az újpesti fanatikusok, ahol egy nagy bejelentésre is sor került, miszerint hamarosan távozhat a lila-fehér klub jelenelgi belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet.

A goal.com beszámolója szerint Móring József Attila országgyűlési képviselő bejelentése hozta a legnagyobb ovációt a csarnokban. A képviselő ugyanis elmondta, sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy

az Újpest tradícionális címere visszatérjen, s a klub új kezekbe kerüljön.

Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke, tulajdonosa hamarosan távozhat Forrás: MTI/Illyés Tibor

Móring József azt is megosztotta a szurkolókkal, hogy ez már belátható közelségben van, napokon belül

még ennél is nagyobb bejelentésekre kerülhet sor, ugyanis legközelebb pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi kör Roderick Duchatelettel, amely során reményei szerint pontot tesznek az ügy végére. Rövid szónoklatában Móring József a belgáról konzekvensen, mint távozó tulajdonosról beszélt.

A 26 csapat részvételével lezajlott tornára egyébként nem csak Észak-Pestről, hanem az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is érkeztek lila-fehér drukkerek, hogy egy baráti hangulatú kupa keretében megmérettessenek egymással. Az esemény egyik fő momentuma a legendák és a szurkolók közti gálameccs volt, amelyen pályára lépett többek között Zámbó Sándor, Jurácsik Mátyás, Jenei Sándor és Mészöly Géza is.