Vágólapra másolva!
A lengyel labdarúgó-válogatott hátvédjének, Kamil Gliknek a családját az interneten keresztül halálosan megfenyegették, mert a futballista állítólag rasszista sértegetésekkel illette az angolok játékosát, Kyle Walkert a két csapat vb-selejtezőjén.

A lengyel válogatott egy utolsó pillanatban lőtt góllal egyenlített Anglia ellen szerda este a Varsóban lejátszott vb-selejtezőn.

A mérkőzés első félidejének végén kialakult némi incidens Kyle Walker és Kamil Glik között. A televíziós felvételek alapján a lengyel védő nyakon ragadta az angol hátvédet, majd ott termett egy másik angol, Harry Maguire, hogy közbeavatkozzon.

Végül Glik és Maguire is kapott egy-egy sárga lapot, majd a játékvezető véget vetett az első félidőnek.

Kamil Glik (fehér mezben) az angolok szerint sértegette Kyle Walkert Forrás: talksport.com

Az angol szövetség szerint a lengyel játékos rasszista kifejezésekkel sértegette Walkert, azonban maga a futballista és a Lengyel Labdarúgó Szövetség is cáfolta ezeket a vádakat. A The Guardian megírta, hogy

Glik felesége a közösségi médiában angol nyelven trágár üzeneteket kapott, melyekben halálosan megfenyegették őt és a családját.

Az ügy még nem zárult le, a FIFA jelenleg elemzi a hivatalos mérkőzésjelentéseket. A vonatkozó információkat az illetékes fegyelmi szervek értékelik, hogy eldöntsék a további lépéseket.