Véget vetne a brazil szövetség a folytonos edzőcseréknek

BRAZILIAN TO 2020, FLAMENGO X CORITNHIANS 12872 365 Horizontal
RJ - Rio de Janeiro - 02/14/2021 - BRAZILIAN 2020, FLAMENGO X CORITNHIANS - Flamengo player Gabigol celebrates his goal with coach Rogerio Ceni during a match against Corinthians at Maracana stadium for the Brazilian championship A 2020. Photo: Fernando Soutello / AGIF (Photo by Fernando SOUTELLO / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil élvonal 20 csapata elfogadta az ország labdarúgó-szövetségének (CBF) elnökétől származó javaslatot, amellyel szigorítanák a klubok által a szezon során alkalmazható edzők számát. 

A már nem először benyújott javaslat ezúttal ha szűken is, de megkapta a többséget, 11 igen mellett 9 klub szavazott ellenne.

A javaslat lényege, hogy az idén augusztusban induló új szezon során minden klub legfeljebb két edzőt foglalkoztathat, ha pedig a másodikkal is szerződést bont, akkor csak egy olyan szakember kaphat ideiglenes megbízást az adott csapat irányítására, aki már addig is a klub alkalmazásában állt.

A szigorítás az edzők munkavállalását is érinti, jelesül egy szakember egy idényben legfeljebb két élvonalbeli klub kispadjára ülhet le.

Címlapi kép: Rogerio Ceni, a bajnok Flamengo edzője (jobbra) ünnepel a csapat csatárával, Gabigollal a Corinthians ellen mérkőzést követően