Az Atalanta gyönyörű gólokkal jutott be az Olasz Kupa-döntőbe - videó

fbl Horizontal
Atalanta's Italian midfielder Matteo Pessina (L) celebrates after scoring during the Italian Cup semifinal second leg football match Atalanta vs Napoli on February 10, 2021 at the Azzurri d'Italia stadium in Bergamo. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén az Atalanta 3-1-re legyőzte a Napoli csapatát a bergamói Gewiss Stadionban.

A két csapat az egy héttel ezelőtti bergamói odavágón gólnélküli döntetlent játszott, most azonban az Atalanta nagyon bekezdett. A bergamói csapat már a 10. percben megszerezte a vezetést a kolumbiai Duván Zapata bombagóljával.

Hat perccel később a szezon egyik legszebb góljával növelte előnyét az Atalanta. Egy gyönyörű háromszögelés végén Zapata tálalt Matteo Pessina elé, akinek közelről már csak a kapuba kellett helyeznie.

A Napoli a második félidőt sokkal agresszívabban kezdte, és az 53. percben visszajött a meccsbe Hirving Lozano góljával.

A folytatásban a Napolinál volt többet a labda, az Atalanta mégis sokkal veszélyesebben játszott, és a 78. percben eldöntötte a mérkőzést. Zapata lekészített labdája után Pessina tört kapura, kiosztott egy kötényt a tizenhatoson belül, majd öt méterről a kapuba pörgetett a kivetődő David Ospina fölött.

Az Atalanta ezzel fennállása során ötödször jutott be az Olasz Kupa döntőjébe, ahol a rekordbajnok Juventus lesz az ellenfele. A bergamói csapat eddig egyszer, az 1962/63-as szezonban hódította el az Olasz Kupát, akkor a döntőben Angelo Domenghin mesterhármasával 3-1-re győzte le a Torino csapatát.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó:
Atalanta-Napoli 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Zapata (10.), Pessina (16., 78.), ill. Lozano (53.)

Az Olasz Kupa döntőjét május 19-én rendezik a milánói San Siro Stadionban.