Figo felesége is kíváncsi az UEFA-elnökválasztásra

UEFA tanács, Bécs
Bécs, 2015. március 23. Luis Figo volt portugál válogatott labdarúgó és neje, Helen Svedin díszvacsorára érkezik a bécsi városházára 2015. március 23-án. Az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága Bécsben ülésezik. (MTI/EPA/Georg Hochmuth)
Vágólapra másolva!
Az UEFA kedden elnököt választ, a bécsi tisztújítón a FIFA elnöke, Joseph Blatter és a FIFA-elnökjelölt Luis Figo is részt vesz vendégként. A portugál aranylabdás a feleségével jelent meg a választás előtti díszvacsorán.

A tisztújítón az is kiderül, hogy kik alkotják majd a végrehajtó bizottságot - a jelöltek között ott van Csányi Sándor is (erről bővebben itt olvashat).

Luis Figo volt portugál válogatott labdarúgó és neje, Helen Svedin a díszvacsora előtt Forrás: MTI/EPA-APA/Georg Hochmuth

Május 29-én, Zürichben lesz a FIFA következő elnökválasztása, ahol a tét az, hogy a sorozatos korrupcióval vádolt szervezet képes lesz-e megújulni, és ha igen, milyen irányba indul el utána. Blatter maradása értelemszerűen nem a reformok irányába mutatna, de van rajta kívül három jelölt - itt olvashat bővebben arról, hogy kik állíthatják meg Blattert.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke Forrás: MTI/EPA-APA/Georg Hochmuth

Az egyetlen UEFA-elnökjelölt, Michel Platini Forrás: MTI/EPA-APA/Georg Hochmuth